Afbeelding
NSC Nijkerk

NSC neemt punt mee uit Sneek

9 april 2022 om 22:00 Voetbal

NIJKERK Het cruciale duel voor NSC bij ONS Sneek leverde zaterdag één punt op. Winst was sowieso beter geweest, maar met het gelijke spel houden de Nijkerkers in ieder geval zicht op het behalen van de nacompetitie. Het ontlopen van degradatie blijft een zware klus, al zal de ploeg vertrouwen houden in een goede afloop.

In de eerste helft moest NSC flink aan de bak om de gastheren tegen te houden. ONS Sneek was duidelijk van plan om de aansluiting met de middenmoot te zoeken. De doelman van NSC Velanas moest regelmatig optreden om zijn doel leeg te houden, maar was kansloos bij de vrije trap van Gabriël Fernando op slag van rust.

Na de thee veranderde het spelbeeld amper en bleef ONS Sneek op zoek naar treffers. De defensie van NSC week echter niet en ineens was daar de 1-1. Mohamed Ajiach trok de stand gelijk, eveneens uit een vrije trap. ONS Sneek ging weer ten aanval, maar de precisie ontbrak zodat NSC overeind bleef. Ajiach had zelfs de 1-2 nog op zijn schoen in de slotfase maar vond Tristan Boersma op zijn weg. Ook Karim Arzini was nog dichtbij een treffer, maar winst was op basis van het spelbeeld wat veel geweest voor NSC. Het had dus erg mooi kunnen zijn, maar de 1-1 betekent in ieder geval dat NSC slechts één punt verwijderd blijft van de nacompetitie om handhaving. Rechtstreekse handhaving is ver weg met negen punten achterstand met nog negen duels t te spelen. Het blijven sowieso spannende weken voor NSC in de slotfase van de competitie in de Hoofdklasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie