Afbeelding
NSC Nijkerk

NSC blijft worstelen

2 april 2022 om 23:23 Voetbal

NIJKERK In de strijd om handhaving in de Hoofdklasse zit NSC Nijkerk momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Bij avv Swift, waar NSC in eerdere seizoenen wel verrassend voor de dag kwam, waren de Nijkerkers zaterdag kansloos. De 4-0 nederlaag betekent dat NSC zich in eerste instantie moet gaan richten op het ontlopen van rechtstreekse degradatie.

Om rechtstreekse degradatie te voorkomen, zou een winstpartij in Amsterdam goed uitkomen. Avv Swift speelt in het algemeen wisselvallig en NSC heeft in het verleden diverse keren punten gepakt tegen de ploeg, zodat de hoop er was. Het duel liep echter niet zoals gewenst, want de thuisploeg kwam na ruim tien minuten op 1-0 via een afstandsschot. NSC speelde daarna goed mee, maar wist geen gaten in de Amsterdamse defensie te schieten.

Na de thee gingen de Nijkerkers opnieuw gedreven op zoek naar de gelijkmaker. Dat geplande offensief verstomde echter al na vijf minuten toen Swift op 2-0 kwam. De goede bedoelingen van NSC waren er, maar de ploeg kon onvoldoende een vuist maken om terug te vechten in de wedstrijd. Swift liep zelfs nog uit naar een 4-0 eindstand. 

NSC zal zich de komende duels moeten richten op het achterhalen van ONS Sneek, de ploeg die één punt meer heeft. In dat geval zal NSC zich via de nacompetitie moeten handhaven in de Hoofdklasse. De achterstand op de eerste geheel veilige plaats is zes punten en dat lijkt in de huidige vorm weinig reëel. Komende zaterdag is wat dat betreft een zeer belangrijk duel, omdat NSC dan op bezoek gaat bij ONS Sneek. In Nijkerk won ONS Sneek, dus zaterdag zal het andersom moeten, zodat NSC nog volop zicht houdt op lijfsbehoud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie