Arslan Gümüs probeert zich te ontdoen van zijn tegenstander
Arslan Gümüs probeert zich te ontdoen van zijn tegenstander Robert Kreuning

sc Hoevelaken wint bij Advendo’57

12 maart 2022 om 22:46 Voetbal

HOEVELAKEN Het was sc Hoevelaken in dit kalenderjaar nog niet gelukt om een competitieduel te winnen, dus er was een extra motivatie. In Ederveen leek het in eerste instantie weer fout te gaan, maar na de pauze won Hoevelaken alsnog van Advendo’57. Dat het heel verdiend of goed was, is de vraag, maar de punten gingen mee naar Hoevelaken en dat was het belangrijkste.

Na de winter heeft Hoevelaken nog duidelijk moeite om de juiste vorm te pakken te krijgen. Sterker nog, sinds half november werd er geen competitieduel gewonnen. Om niet af te dalen naar de gevarenzone moest er dus weer eens gewonnen worden. Niet dat de situatie heel nijpend was, maar afstand houden is beter dan het heel spannend maken.

Dat goede voornemen was voor rust in Ederveen nog ver te zoeken, waar de thuisploeg min of meer de lakens uitdeelde. Advendo’57 was immers wat beter en creëerde een handvol kansen, wat na een half uur resulteerde in de terechte 1-0 van Richard Lokhorst. Hoevelaken stelde daar te weinig tegenover en met deze ruststand mocht de ploeg nog best tevreden zijn.

De thee had de ploeg blijkbaar goed gedaan, want het spel werd duidelijk beter, zonder overigens echt heel goed te worden. Binnen tien minuten was het echter wel 1-1 door een kopbal van Jordy Zieltjes en dat gaf Hoevelaken extra moed. Zeker toen een snelle tegenstoot, die begon bij doelman Gijs Leebeek, leidde tot de 1-2 va Joeri van den Hoeven. Advendo’57 ging weer in de achtervolging, kreeg (opnieuw) voldoende kansen, maar het was Hoevelaken dat scoorde. Paul Eleveld zette de beslissende 1-3 eindstand op het bord. Wellicht een wat onterechte overwinning, maar ook die tellen voor drie punten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie