Het zat NSC en John Kamphuis zaterdag niet mee tegen Buitenpost. Het worden sowieso spannende weken op de NSC-Burcht
Het zat NSC en John Kamphuis zaterdag niet mee tegen Buitenpost. Het worden sowieso spannende weken op de NSC-Burcht Aalt Guliker

NSC ten onder in Friesland

1 maart 2022 om 00:18 Voetbal

NIJKERK Het is NSC zaterdag niet gelukt om de tweede overwinning op rij aan te tekenen. Na de overwinning op Noordscheschut vorige week, werd nu ook de leiding genomen tegen Buitenpost. De thuisploeg kwam echter terug en pakte in de slotfase de volle winst, waar NSC tenminste recht had gehad op een punt.

De eerste helft had NSC het initiatief en waren de aanvallers een continue plaag voor de Friese defensie. Voorafgaand aan het duel was er een nagedachtenis aan de overleden leider Tjeerd Douma van Buitenpost en dit leek duidelijk uitwerking te hebben op het spel van de gastheren. Het was voor hen aan doelman Kevin van der Meulen te danken dat het bij rust nog 0-0 stond. NSC kreeg voldoende kansen, maar wist niet te scoren.

Na de pauze kwam Buitenpost meer aan voetballen toe, maar juist toen sloeg Mohammed Ajiach toe met de 0-1. NSC had eindelijk de voorsprong te pakken, maar werd wel steeds vaker de defensie in gedrukt. De 1-1 van Max Huiskamp was dan ook niet verrassend. In de slotfase leken beide ploegen wat vermoeid en het leek op een gelijkspel uit te draaien. Totdat Joran Olijve ineens vrij opdook voor het Nijkerkse doel en scoorde. De 2-1 was een forse tegenvaller voor NSC dat een mooie stap had kunnen zetten richting de middenmoot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie