Hoevelaken begon de competitie goed met een 1-0 overwinning
Hoevelaken begon de competitie goed met een 1-0 overwinning Aalt Guliker

sc Hoevelaken verslaat Rood Wit'58

22 september 2019 om 00:22 Voetbal

{HOEVELAKEN] De opening van het seizoen is voor Hoevelaken succesvol verlopen. Wellicht nog niet qua spel, maar wel qua resultaat. De mannen van Harry Oussoren versloegen Rood Wit'58 met de kleinst mogelijk marge: 1-0.

Vorig seizoen werd tweemaal verloren van Rood Wit'58 en die weg leek Hoevelaken weer te bewandelen. De gasten scoorden immers binnen vijf minuten de 0-1. De aanvaller scheen echter buitenspel te hebben gestaan, dus een tegenslag werd een meevaller. De volgende meevaller is dat de gasten een strafschop mistten. Hoewel Hoevelaken verreweg het meeste balbezit had, bleef het aantal kansen zeer beperkt en de 0-0 bij rust was dan ook vrij teleurstellend.

Na de thee werd het niet veel beter qua spel, ondanks enkele wissels en omzettingen door Oussoren. Pas toen Fabian Bezembinder in het veld kwam, werd het spel van de thuisploeg dreigender. Een inzet van hem werd tot hoekschop verwerkt en dat was de aanleiding voor de 1-0 van Pascal de Jong. Toch werd niet Bezembinder of De Jong de held van Hoevelaken. Dat werd namelijk doelman Gijs Leebeek, die met goede inrgepen de 1-0 van Hoevelaken met verve verdedigde. Een kleine overwinning, dus een goed resultaat, maar Oussoren heeft qua spel nog wat huiswerk te verzetten met zijn ploeg.