Afbeelding
Harry Koelewijn

Jarige bibliotheek Hoevelaken brengt glossy uit

2 september 2019 om 12:40 Maatschappelijk

HOEVELAKEN Een speciale jubileumglossy van de Bibliotheek Hoevelaken werd maandag 2 september officieel uitgereikt aan wethouder Nadya Aboyaakoub. De Bibliotheek in Hoevelaken viert feest, omdat het in november 50 jaar geleden is dat de bibliotheek is opgericht. De glossy wordt vanaf volgende week huis-aan-huis in Hoevelaken verspreid. In de komende maanden vinden ook speciale jubileumactiviteiten plaats.

Speciaal voor de jaarlijkse dorpsdag in Hoevelaken was de glossy ook al verkrijgbaar. In de glossy staan interviews met bekende en minder bekende Hoevelakers. De speciale en eenmalige jubileumuitgave is een bewaarexemplaar van en voor Hoevelaken. Naast de bijzondere historie van de bibliotheek staan in het magazine ook de activiteiten die in het najaar in Hoevelaken ter ere van het jubileum gaan plaats vinden.

In de glossy staat ook een interview met wethouder Nadya Aboyaakoub waarin ze openhartig vertelt over haar jeugd in Rotterdam en het belang van de bibliotheek. Ook nu vindt ze de bibliotheek van groot belang: ,,Het is een uitdaging om mensen aan het lezen te krijgen en de bibliotheek kan daarbij helpen." Verder vindt zij het belangrijk dat de bibliotheek laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen. "\,,Het doet mij goed dat er in deze gemeente een plek is waar niemand vraagt 'wie ben jij' of 'wat kom je hier doen'. Je voelt je welkom in de bibliotheek. Daar gaat het om."

Roel Zuidhof, directeur van de Bibliotheek in de gemeente Nijkerk: ,,Speciaal voor de inwoners van Hoevelaken hebben we de komende maanden een erg leuk en feestelijk programma samengesteld voor jong en oud. Een overzicht hiervan staat in de bieb-glossy maar bijzondere activiteiten zijn drie gratis zondagmiddagconcerten in de bibliotheek, dineren met Maarten van Rossem in restaurant De Klepperman, de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck komt in de Stuw, kinderen kunnen pannenkoeken eten met de schrijfster van Superjuffie, er komt een echte Heel Hoevelaken Bakt taartwedstrijd en een gratis ontbijt voor iedereen die ook in 1969 is geboren".

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie