Het vernieuwde bestuur heeft flink aan de weg getimmerd om de Kunstroute op de kaart te zetten.
Het vernieuwde bestuur heeft flink aan de weg getimmerd om de Kunstroute op de kaart te zetten. Rene Bleeker

Nieuw bestuur en veel exposanten voor Kunstroute Hoevelaken

1 september 2019 om 08:19 Kunst

HOEVELAKEN Meer dan vijftig exposanten openen op zaterdag 28 en zondag 29 september hun ateliers en tuinen om liefhebbers van kunst te verwelkomen. Passie voor en plezier in het creëren van kunst op een breed terrein, zoals schilderen, beeldhouwen, tekenen, fotograferen, houtbewerken, glaskunst, muziek, keramiek, mozaïek, tassen, toneel, textiel-en weefkunst, grafiek en sieraden, is hun drijfveer. Zo maken belangstellenden kennis met de kunstenaars in hun eigen omgeving en ontstaan er opnieuw interessante ontmoetingen.

Anneke Martini

In het Hoevelakense Dorpshuis 'De Stuw' is het gehele weekeinde een overzichtstentoonstelling te bezichtigen met werken van de deelnemers en hun gasten. Voor de jeugd is er zaterdag op De Brink een leuke happening met het 'Jeugd 3D-project' waarbij met een speciale verfsoort wordt geschilderd en ieder een eigen werk mee naar huis neemt. Tevens is er in diverse winkels gedurende de maand september etalagekunst te zien.

DICHTERBIJ Stichting Kunstroute Hoevelaken is een initiatief van schilderes Minie Schreurs en heeft als doel kunst, in de vele verschijningsvormen, dichterbij de inwoners te brengen. Hoewel het een dorpsevenement is, komen er veel belangstellenden uit de verre regio op af. Er is door het vernieuwde bestuur dan ook hard aan de weg getimmerd en heeft Kunstroute Hoevelaken een vaste plaats veroverd in het kunstcircuit.

PR-man Ed Nolens licht toe: ,,We zijn blij met ons vernieuwde bestuur. Met Marly Klein hebben we een voorzitter die bekend is met de ins en outs van gemeentelijke organisaties. René Bleeker heeft onze website vernieuwd, een juweeltje en nog veel uitgebreider en beter dan in voorgaande jaren. Voor het secretariaat tekent Trudy Weijman, Jos Beltman beheert de financiën, Jeanet Borghuis en Miriam Bresjer zijn algemeen bestuurslid en ik zorg voor de publiciteit. Door sponsoring van de gemeente Nijkerk, 'Hartje Hoevelaken' alsmede zeer veel bedrijven, zoals nieuwkomer Guldie Verf en Behang, en particulieren kunnen we de route nu nog professioneler maken. Bijvoorbeeld door de aanschaf van beter materiaal voor de grote overzichtsexpositie In De Stuw, waardoor de kunstwerken nog beter tot hun recht komen. Daarnaast de informatieve programmaboekjes met namen en werken van de exposanten, alsmede alle mogelijke informatie daaromheen, zijn gratis verkrijgbaar in diverse winkels. Eli Hackmann van Nijkerk Nieuws.nl heeft, om ook in de grotere regio meer bekendheid te geven aan het succes van de kunstroute, een filmpje gemaakt."

Dat Kunstroute Hoevelaken populair is, blijkt wel uit het feit dat inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Stoutenburg zich aanmeldden als gastexposant. Via bemiddeling van het bestuur is een goede match gevonden waarbij een maximum aantal wordt aangehouden. Er zijn 53 exposanten op 36 locaties. Ed Nolens: ,,Deze twaalfde editie belooft opnieuw een kunstevenement van hoog niveau te worden op mooie locaties."

Meer op www.kunstroutehoevelaken.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie