Afbeelding
Maureen van Goethem/KV Telstar

Telstar/Schoonderbeek 1 komt uiteindelijk niet voorbij AKC 1

27 maart 2023 om 12:12 Korfbal

HOEVELAKEN Zaterdag 25 maart mocht Telstar/Schoonderbeek 1 aantreden in Almelo tegen AKC 1 uit Almelo. De thuiswedstrijd werd, nadat een kleine voorsprong in de loop van de tweede helft werd uitgebouwd, met 29-20 gewonnen. Reden genoeg voor het eerste om in het tweede duel tegen deze tegenstander met niks anders dan een overwinning genoegen te nemen.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd echter direct laten zien dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden; HKC was sterk in de afronding en pakte gelijk een voorsprong van 0-4, terwijl Telstar/Schoonderbeek het aanvallend lastig had tegen de goed mee reboundende verdediging. Desondanks werd het aanvallen snel beter opgepakt en kwam de ploeg na zo’n vijftien minuten op 8-6. Met veel intensieve aanvallen kon Telstar op een tussenstand van 10-9 een minuut voor het rustsignaal bijna de gelijkmaker scoren, maar helaas lukte het de thuisploeg om nog een doelpunt te pakken. Ruststand: 11-9.

In de tweede helft bleef het Telstar lang lukken om net wat meer te scoren dan HKC. Het werd dan ook steeds spannender en het leek erop dat de Hoevelakers de overhand zouden gaan pakken. Joost Geluk scoorde dan ook al snel voor het eerst de gelijkmaker (12-12). Hierna ging het scoren gelijk op en elk doelpunt van HKC werd gevolgd door een doelpunt van Telstar. Op een stand van 14-14 kwam Jelle Geluk het veld in, die gelijk met het een afstandsschot Telstar voor het eerst op voorsprong bracht (15-14). Helaas bleek deze voorsprong niet lang stand te houden. Na de gelijkmaker op 16-16 lukte het de thuisploeg om weer op voorsprong te komen en lukte ze het al snel om een gat van twee doelpunten te slaan.

Telstar/Schoonderbeek deed er alles aan om dit gat te dichten, maar de afronding was er niet. Drie minuten voor tijd vergrootte HKC het gat naar drie punten en duidde het scorebord een stand van 21-18 aan. Hoewel de laatste drie minuten doelpuntrijk waren, was het verschil niet meer kleiner geworden dan drie doelpunten en werd er afgefloten bij een stand van 24-20. Een fikse tegenvaller voor Telstar/Schoonderbeek. Telstar/Schoonderbeek 1 speelt zaterdag 1 april de laatste zaalwedstrijd tegen NRC ‘22. De wedstrijd begint om 17.40 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie