Afbeelding
Maureen van Goethem/KV Telstar

Telstar/Schoonderbeek 1 verliest van Woudenberg 1

6 februari 2023 om 09:52 Korfbal

HOEVELAKEN Zaterdag 4 februari speelde Telstar 2 een wedstrijd tegen het derde team van KV Wageningen. Het was een belangrijke pot voor het team uit Hoevelaken. Het leek nog even spannend te worden, maar toen Telstar 2 bleef scoren bleef het team op voorsprong. Met een einduitslag van 14-11, bleven de eerste twee punten van deze zaterdag in Hoevelaken. Het eerste team van Telstar kreeg ook een belangrijke gast op visite. Zij mochten het opnemen tegen Woudenberg 1. Na de nederlaag van vorige week hoopte het team in eigen zaal te mogen laten zien wat ze waard zijn.  

De ploeg startte scherp. Ze zetten in een korte tijd 2-0 op de linkerzijde van het scoreboard. Het team van Telstar liet goede aanvallen zien, gecombineerd met goed verdedigend werk van de thuisploeg. Woudenberg leek hier moeite mee te hebben. Ondanks de veelbelovende start lukte het Woudenberg om vanaf dat moment mee te scoren. Telstar werd genoodzaakt om geen enkele seconde te verslappen, maar had moeite met het volbrengen van deze taak. Het team wist twee keer op een verschil van drie voor te komen in deze eerste helft. Na deze vlagen van energie en focus verslapte het team opnieuw. Kort voor rust scoorde Woudenberg twee doelpunten, waardoor de teams met een gelijke stand de rust in gingen; 11-11. 

Een gelijke stand, dus een gelijke start van de tweede helft. Het publiek van Telstar was goed te horen vanaf de tribune. Dit gaf de thuisploeg energie. De gasten uit Woudenberg begonnen de tweede helft ook scherp. Toen het opnieuw gelijk leek op te lopen, verloor Telstar onderweg naar de finish een belangrijke speler op het moment dat Duco Snitselaar zijn enkel blesseerde. Dit was een kantelpunt in de wedstrijd. Telstar gaf niet op en het team vocht door tot het laatste fluitsignaal. Kort samengevat; Telstar speelde een goede eerst helft. Starte de tweede helft scherp, maar verloor in de laatste tien minuten het zicht op de winst. Eindstand; 18-22.  

Het team zal de vechtlust van de eerste helft en de lessen van de tweede aankomende week meenemen op weg naar Voorthuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie