Afbeelding
KV Telstar

Telstar 1 verliest eerste thuiswedstrijd van Spirit 1

6 december 2022 om 13:59 Korfbal

NIJKERK Na een valse start tegen Woudenberg, kreeg Telstar 1 zaterdag 3 december Spirit uit Voorthuizen op bezoek. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden, maar na goede trainingen was Telstar klaar voor deze wedstrijd. Als warming-up keek Telstar 1 naar de wedstrijd van Telstar 2- Spirit 2. Het tweede team van de club uit Hoevelaken begon fanatiek, maar helaas liep Spirit al snel uit. De club uit Voorthuizen won hier met 13-22. Tijdens de bespreking voor de wedstrijd sloot Herman Egberts af met: ,,Het wordt hard werken, veel focus, we moeten ons houden aan de afspraken die wij gemaakt hebben, maar dit is onze hal hier in Hoevelaken!” 

Spirit begint de wedstrijd scherp, binnen een paar minuten staat het al 0-4. Telstar lijkt, ondanks de woorden van de coach voorafgaand aan de wedstrijd, overvallen door hun tegenstanders. Wat is er gebeurd met de eerder gemaakte afspraken? Het loopt uit naar 1-7.

Herman Egberts vraagt een time-out aan. Telstar lijkt het nodig te hebben om wakker geschud te worden. Dan komt Telstar eindelijk op gang. Als Vivian Hafkamp vervolgens met een doorloopbal de 4-8 scoort, volgt er een time-out vanuit Spirit.

De time-out doet Spirit goed, ze lijken weer hun energie te herpakken. Toch geeft Telstar niet op, het team heeft eerder laten zien dat ze kunnen winnen door vanaf achterstand terug te komen. Duco Snitselaar en Sander Voets laten een mooi samenspel zien tijdens een vrijebal, dit resulteert in een doelpunt; 7-10. De spanning lijkt iets terug. Maar op het moment dat Telstar laat zien dat ze terug kunnen komen, gaat de passing aanvallend vervolgens toch weer achteruit, de aanvallen worden korter en verdedigend lijkt het lastiger voor het team om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Aan de buitenkant zitten de roodhemden er verdedigend goed op, maar met of zonder druk; Spirit schiet alle ballen raak. Een verschil van 5, loopt uit naar een verschil van 15 en vervolgens een verschil van 20. Hoe komt het dat Telstar even sterk terug leek te komen omvervolgens toch zo dramatisch achter de feiten aan te lopen?

Een eindstand van 15-34. Dit kan, maar moet Telstar 1 ook beter kunnen. Zowel Telstar 1 als Telstar 2 hadden het deze week zwaar. Beiden hebben ze de taak om zich weer bijeen te rapen en te werken aan hun verbeterpunten. De goede ‘comeback’ in de eerste helft, waar focus en dreiging vooral leidend waren, zal volgende week een doel moeten zijn voor de hele wedstrijd. Telstar 1 zal volgende week met een nieuwe wedstrijd zichzelf moeten bewijzen tegen Apeldoorn. Telstar 2 gaat laten zien wat zij kunnen in een wedstrijd tegen DOS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie