Telstar/Schoonderbeek

Telstar/Schoonderbeek 1 sluit 2022 af met winst

17 december 2022 om 17:00 Korfbal

NIJKERK Zaterdag 17 december was het zover; Telstar 1 speelde de laatste wedstrijd van 2022 tegen DOS-WK 1. Telstar 1 had deze week op trainingen laten zien dat ze klaar zijn voor deze wedstrijd. Met de Tijgers (E2) als team van de week loopt Telstar gefocust het veld op. Telstar 1 zal er alles aan doen om de punten in Hoevelaken te houden, gaat het team dit vandaag lukken?

Om 19.35 klinkt het start signaal door de zaal in Hoevelaken. Maar als het na 5 minuten 2-4 staat, zit het publiek met samengeknepen billen op de banken toe te kijken. Het gaat toch niet weer een goede voorbereiding, maar een falende uitvoering op zaterdag worden? Maar geen paniek, want dan scoort Jelle Geluk de 3-4 en al snel volgt de gelijkmaker; een schot van Sander Voets. Telstar pakt nu door, Rowan van Ginkel trekt weg uit de rebound en scoort; 5-4.

DOS-WK heeft nu een time-out nodig, het team lijkt hierna meer energie te hebben. De gelijkmaker volgt, maar hierna meteen een schot van afstand door Britt Oosterbroek; 6-5. DOS-WK geeft nog niet toe, want dan opnieuw een gelijkmaker. Joost geluk gooit dan met vertrouwen zijn strafworp door de korf; 7-6. De blauwhemden blijven alert, ook zij zetten en score van 7 aan hun kant van het scorebord. Sander Voets is inmiddels warm en scoort 2 doelpunten in 2 minuten. Het team uit Hoevelaken wordt voor het harde werken beloond en hierdoor komen ze 5 minuten voor rust toch weer aan kop; 9-7.

De verdediging van Telstar is scherp en de blauwhemden komen lastig tot schot en goed verdedigen in het ene vak leidt tot een goal van Marit Metz in het andere: 10-7! Dan helaas met nog 2 minuten te spelen toch een doelpunt aan de kant van DOS-WK. Nog 26 seconden voor rust en 2 verschil op het scorebord. Jelle Geluk maakt hier 3 van, door 5 seconden voor het fluitsignaal de bal met een actie vanuit de paal door de mand te krijgen.

De teams komen het veld na de rust weer op. Beiden lijken ze energie te hebben en willen ze het seizoen afsluiten met winst. Als dan de tweede helft begint, is het Telstar die als eerste de korf kunnen vinden. Ze scoren al namelijk snel de 12-8. Dan haakt DOS-WK toch weer aan en wordt het even spannend; 12-10. Vanaf hier pakt Telstar door. Er volgen aanvallen waar het team van Telstar veel kan herhalen. Vol enthousiasme gaat het team uit Hoevelaken over het veld. Het spel lijkt relaxter, de aanvallen verlopen beter, de verdediging staat sterk en de ballen vallen door de korf aan de kant Telstar.

De laatste 9 minuten, inmiddels een stand van 18-12. Al snel wordt dit een stand van 20-13. Hierna een laatste doelpunt aan de kant van DOS-WK. Britt van den Top scoort de 21-14 en Sander Voets sluit met zijn 8e doelpunt de score voor Telstar. Een eindstand van 22-14 en een goede afsluiter van dit jaar.

Na deze wedstrijd mag Telstar 1 nog genieten van de spannende wedstrijd van Telstar 2. Ook Telstar 2 stuurt hun tegenstanders zonder punten naar huis en met 4 punten mag de selectie nu even gaan bijkomen tijdens de aankomende ‘korfbal vrije weekenden’.