Na de wedstrijd volgde een enorme ontlading van de tribune en werd er op het veld afgesloten met een daverend applaus. KV Telstar/Dennis van Keulen

Telstar/Schoonderbeek 1 staat maar twee keer in de hele wedstrijd voor, maar wint wel

3 april 2022 om 10:39 Sport Deel je nieuws

In een bomvolle sporthal in Hoevelaken is het Telstar/Schoonderbeek 1 gelukt om het kampioenschap over de streep te trekken.

Door dit kampioenschap is het gepromoveerd naar de 1e klasse zaal. De overwinning moest van heel ver komen maar de Hoevelakers lieten zien over een flink staaltje karakter te beschikken.

Devinco schoot na uitworp werkelijk uit de startblokken. Binnen no-time stonden de bezoekers op een 1-5 voorsprong waardoor coach Egberts genoodzaakt was zijn eerste time-out in te zetten. Na die time-out kwam Telstar/Schoonderbeek terug tot 4-5 en kwam het iets beter in de wedstrijd. Na om en om gescoord te hebben gingen beide ploegen de rust in met een 6-7 tussenstand voor de bezoekers.

Niet veel aan de hand nog, Telstar/schoonderbeek was teruggekomen van een flinke achterstand en stond daardoor ‘maar’ één puntje achter. Na rust was het echter weer Devinco dat beter uit de kleedkamers kwam. Het team uit Deventer schoot een hoger rendement dan de thuisploeg en vergrootte haar voorsprong weer naar 9-12 en zelfs 10-14. Coach Egberts was wederom tot een time-out gedwongen. Deze wierp langzaamaan zijn vruchten af. Puntje voor puntje kroop Telstar/Schoonderbeek 1 dichterbij. Door doelpunten van Timon Groen, die een geweldige invalbeurt kendee, wist Telstar drie minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong te komen. De stand was toen 16-15 waarna de bezoekers al weer snel op 16-16 kwamen. Twee minuten voor tijd wist de eveneens fantastisch ingevallen Bas Hopman zich tot matchwinner te kronen door een vrije bal raak te schieten. Er kwamen nog twee bloedstollende minuten aan. Telstar/Schoonderbeek veroverde de bal en kon dat belonen met een enorm lange aanval. Devinco wist vlak voor tijd de bal te onderscheppen en naar de aanval te brengen. De bezoekers uit Deventer scoorde uit die aanval de gelijkmaker, maar de scheidsrechter had net gefloten en zo viel het doelpunt buiten de tijd.

Het bleek een zware dobber te zijn, maar Telstar/Schoonderbeek 1 mocht zich de terechte kampioen noemen op basis van het gehele seizoen. Zonder puntverlies zijn zij bovenaan geëindigd. De Hoevelaakse ploeg, gesteund door een flinke schare publiek, bleek over een flink portie veerkracht te beschikken. Na de wedstrijd volgde een enorme ontlading van de tribune en werd er op het veld afgesloten met applaus, bloemen, champagne en een feestje. Dat feestje ging tot de late uurtjes door in het sportcafé van De Slag.