Afbeelding
Maureen van Goethem/KV Telstar

Telstar/ Schoonderbeek 1 brengt zichzelf in zwaar weer door nederlaag in Enschede

14 maart 2023 om 08:37 Korfbal

HOEVELAKEN De korfballers uit Hoevelaken hadden er een enorm belang bij om de wedstrijd zaterdag 11 maart winnend af te sluiten. Bij een overwinning op DOS-WK zouden de ploegen op gelijke hoogte komen met een voordeel in het onderling resultaat voor Telstar. Bij een nederlaag werd het gat naar de veilige zesde plek vier punten. Met nog drie wedstrijden te gaan zou het een hele moeilijke opgave worden om nog te handhaven in de eerste klasse.

De start van de wedstrijd was meer dan een uur later dan de aanvangstijd. De thuisploeg uit Enschede had het materiaal niet op orde. De schotklok bleek het niet te doen, en de reserve schotklok was niet opgeladen. Met een basketbalschotklok van 24 seconden floot de scheidsrechter uiteindelijk een uur later dan gepland de wedstrijd in gang.

Al vanaf het begin waren de meegereisde supporters uit Hoevelaken goed te horen. Telstar begon redelijk goed en wist al gauw een klein gaatje te slaan (1-3). Maar al snel stokte de doelpuntenproductie aan de Hoevelaakse zijde. De thuisploeg kwam bij een 3-3 stand weer naast Telstar. Via de teruggekeerde Sarah van der Meer en Britt van den Top wist Telstar toch weer een gaatje te slaan. Dit gaatje van twee doelpunten bleef de gehele eerste helft verder in stand. Als DOS-WK scoorde, scoorde Telstar terug en andersom. Uiteindelijk werd er gerust met een 6-7 tussenstand.

Beide ploegen hadden het verdedigend goed voor elkaar gezien het lage aantal doelpunten. Maar zeker aanvallend viel er veel te verbeteren. DOS-WK kwam duidelijk beter de rust uit. Al snel nam de thuisploeg het initiatief in de scoren. DOS-WK wist een serie van vijf doelpunten achter elkaar te maken en een serieus gaatje te slaan. En Telstar scoorde de eerste twintig minuten na rust maar twee doelpunten. Telstar kwam nog goed terug maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Een gebrek aan rendement heeft de ploeg van interim-trainer Harry Schut de das omgedaan. Kansen waren er te over, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Hierdoor wordt handhaven een moeilijk verhaal voor Telstar 1. Al is elke kleine kans ook een kans. Die kansen wil de ploeg met beide handen aangrijpen en dus zal er aanstaande zaterdag van KVZ gewonnen móeten worden. Om 19.30 uur wordt er in sporthal ‘De Slag’ gespeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie