Afbeelding
Maureen van Goethem/KV Telstar

Telstar 1 laat punten achter in Voorthuizen

14 februari 2023 om 14:43 Korfbal

NIJKERK Zaterdag 11 februari stonden er twee uitwedstrijden op de planning voor de selectie van Telstar. Telstar 2 mocht het eerst opnemen tegen Spirit 2 in Voorthuizen. Op 3 december verloor het team van Telstar met een verschil van 9 punten, het beloofde een uitdagende wedstrijd te worden. Spirit liep in de eerste helft al snel uit, maar Telstar kwam toch terug naar een verschil van 4. Helaas trok Spirit opnieuw aan het langste eind, het team hield 2 punten in Voorthuizen; 20-12. Telstar 1 mocht het hierna opnemen tegen het eerste team van Spirit. Na de nederlaag in Hoevelaken, moest het team hard werken om een goede wedstrijd neer te zetten tegen de club uit Voorthuizen. 

Het fluitsignaal klonk in de thuishal van de blauwhemden. Verdedigend maakte het team uit Hoevelaken in de eerste fase van deze wedstrijd veel fouten. Spirit profiteerde ondanks deze fouten niet of nauwelijks; aanvallend wilde de bal, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, namelijk niet door de korf. Egberts, coach van de Hoevelakers, voreg een time-out aan. Vaker heeft het team laten zien zich na een time-out te kunnen herpakken, ook nu leek het een positief gevolg te hebben. Met een stand van 6-4 waren er nog mogelijkheden voor Telstar. De aanval van Spirit schoot van ver met laag rendement. 

Door een toenemend percentage van unforced errors aan de kant van Telstar, stortte het team uit Hoevelaken bij een stand van 9-6 in. De blauwhemden kwamen vanaf dit moment in hun ritme en liepen in een korte tijd fors uit. Met een forse achterstand ging Telstar naar de kleedkamer. 

Bij de start van de tweede helft had het team niets meer te verliezen, dit haalde de druk er af voor Telstar waardoor er na de rust een fase volgde waar Telstar met meer controle korfbalde. De achterstand was te groot om de schade te herstellen en Spirit bleef onder druk raak schieten. Unforced errors waren een blijvend probleem in de wedstrijd voor Telstar. De wedstrijd eindigde in 33-13. 

Een volgende nederlaag zal voorkomen moeten worden om eventuele degradatie te ontlopen. Aankomende zaterdag 18 februari speelt Telstar 1 in eigen hal om 19.45 tegen Apeldoorn 1. Apeldoorn staat momenteel één plek boven Telstar in het klassement, het zal een belangrijke wedstrijd zijn voor de stand in de competitie. Telstar 2 speelt hierna om 21.20 een wedstrijd tegen DOS (W) 2; een club waar zij eerder dit seizoen van wonnen; 14-19.

Reminder: In de ochtend zal er voor de Kangoeroes, F-Jeugd en E-Jeugd een frietfeestje zijn in de kantine van Telstar. Tijd: 11.30- 13.30.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie