Afbeelding
sc Hoevelaken

sc Hoevelaken uitgeschakeld in nacompetitie

31 mei 2023 om 09:31 Voetbal

HOEVELAKEN Een spannend en meeslepend duel in de eerste ronde van de nacompetitie betekende dinsdag helaas voor sc Hoevelaken meteen het einde. Na 120 minuten strijd, was een penaltyserie nodig om de beslissing te forceren na een 2-2 eindstand. De gasten van SC Rouveen bleken in die serie een fractie koelbloediger en wonnen met 6-7. Voor Hoevelaken betekent dit dat ze ook komend seizoen in de derde klasse zullen uitkomen.

Sc Rouveen, net als sc Hoevelaken uitkomend in de derde klasse, pakte op de laatste speeldag hun ticket voor de nacompetitie, waar Hoevelaken al eerder zekerheid had. Onderling maakten ze er dinsdag een aantrekkelijk duel van in de eerste ronde van de nacompetitie. Hoevelaken was qua veldspel de betere ploeg, maar de kansen die Rouveen creëerde waren minstens zo gevaarlijk. Het leidde niet tot treffers voor de rust, maar genoeg om naar uit te kijken in de tweede helft.

Daarin kwam Hoevelaken al snel op 1-0 door een eigen doelpunt van David Bouwmeester. De gasten gingen hierop in de aanval en scoorden na een uur de 1-1 via een fraai schot van Yannick Lier. Rouveen wilde doorpakken, maar Hoevelaken hield stand tot het einde en dat betekende een verlenging. In  het eerste bedrijf van deze verlenging was het afwachtend van beide kanten, dus ze hadden eigenlijk beter meteen met de tweede kunnen beginnen.

Daarin gebeurde immers genoeg. Beide ploegen trokken ten aanval en de beide keepers moesten hard aan het werk. Hoevelaken tekende in de slotminuut de 2-1 aan door een treffer van Jelle Bos. Waar vrijwel iedereen dacht dat het hiermee beslist was, liep het toch anders. David Bouwmeester kopte in de extra tijd van de verlenging Rouveen op gelijk hoogte. De 2-2 betekende een beslissende strafschoppenserie. Die serie verliep voor beide ploegen foutloos, totdat door Hoevelaken de zevende werd tegengehouden door doelman Slager. Met de 6-7 kwam er een einde aan de strijd van Hoevelaken richting promotie.