Arslan GÜmÜs was de uitblinker bij sc Hoevelaken maar kon de uitschakeling niet voorkomen.
Arslan GÜmÜs was de uitblinker bij sc Hoevelaken maar kon de uitschakeling niet voorkomen. Robert Kreuning

sc Hoevelaken blijft in derde klasse

13 juni 2022 om 09:02 Voetbal

HOEVELAKEN De nacompetitie voor sc Hoevelaken om promotie naar de tweede klasse is geëindigd. Hoewel Hoevelaken de kansen had op meer was het FC Zutphen dat met 4-2 aan de haal ging met de winst. Het verschil werd gemaakt in de verlenging, nadat het na de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd.

Trainer Oussoren van Hoevelaken had de tegenstander geanalyseerd en zijn speelwijze daarop aangepast. Hoevelaken moest op snelheid gaan profiteren van de ruimte achter de verdediging. Dat betekende dat Hoevelaken wat verdedigend speelde en Zutphen het spel liet maken. Het bleek een juiste tactiek, want hoewel Zutphen aandrong en kansen kreeg, was Hoevelaken in de counter minstens zo gevaarlijk. 

Pas een klein kwartier voor tijd wist Zutphen een gaatje te vinden toen Benjamin Roters doelman Tolboom kansloos liet. Met de 1-0 achterstand gooide Hoevelaken alle schroom van zich af en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die 1-1 werd gevonden door Daan Vinke die met een mooie boogbal zijn ploeg weer in de race bracht. Het missen van kansen aan beide kanten ging door, zodat het na negentig minuten 1-1 stond en verlenging nodig was.

De verlenging was nog geen vijf minuten aan de gang toen Hoevelaken opnieuw op achterstand kwam. Luuk Meijer raakte de bal als laatste voordat hij het doel in rolde. Hoevelaken moest weer in de achtervolging en vlak voor het einde van de eerste verlenging werd de opgave nog groter toen Timon Kuiper met een vrije trap voor de 3-1 zorgde. In de tweede verlenging vocht Hoevelaken en Gümüs was dichtbij de aansluitingstreffer met een bal op de paal. De beslissing viel echter aan de andere kant vijf minuten voor het einde. Roters zorgde met zijn tweede treffer voor de 4-1 en daarmee vervlogen de kansen voor Hoevelaken. Arslan Gümüs bekroonde zijn goede wedstrijd nog wel met de 4-2, maar de uitschakeling was niet meer te voorkomen. Na een hele sterke eindfase van de competitie is er toch een einde gekomen aan het seizoen voor sc Hoevelaken en zullen zij ook komend seizoen uitkomen in de derde klasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie