Afbeelding
Foto door fauxels via Pexels

Wat komt er kijken bij de juiste werknemer selecteren

10 december 2021 om 07:37 Partnercontent

De juiste werknemer selecteren? Lees deze tips!

Je weet vast wel dat een goede werknemer je meer zal opleveren dan een gemiddelde werknemer. Dit zie je meteen terug in de kwaliteit van het werk, de resultaten van je organisatie en het feit dat alles soepel verloopt. Om goede werknemers te vinden, is een goed sollicitatieproces van groot belang. onderzoek van NCOI heeft uitgewezen dat 9 op de 10 werknemers belang hebben bij een flexibele opleiding naast het werk, waarbij ook flexibiliteit van de werkgever wordt verwacht. Belangrijk is om hier ook rekening mee te houden bij de selectie. Wat komt er kijken bij de juiste werknemer selecteren? Wij hebben enkele tips voor je op een rij gezet om de juiste werknemer te selecteren.

Bedenk waar je naar op zoek bent

Bedenk goed wat voor iemand jouw organisatie nodig heeft. Wat moet deze nieuwe werknemer gaan betekenen voor jouw bedrijf en binnen welke context? En wat zijn de competenties en vaardigheden die jouw nieuwe werknemer hiervoor nodig hebt. Bedenk eens wat de mensen die goed presteren in jouw bedrijf precies anders doen en breng dit in kaart.

Zorg voor een duidelijke vacaturetekst
Zorg ervoor dat je een duidelijke functieomschrijving in de vacature zet. Maak hierbij ook gebruik van keywords, zodat jouw vacature sneller gevonden wordt. Door te zorgen voor een duidelijke vacaturetekst, is de kans groter dat je straks kandidaten aantrekt waar je naar op zoek bent.

Ga op zoek via verschillende kanalen
Maak gebruik van de juiste kanalen om mensen te vinden die passen bij waar je naar op zoek bent. Soms betekent dit een goede kandidaat uit zijn of haar huidige functie halen. De beste kandidaten zijn vaak niet actief op zoek naar vacatures en beschikken al over een goede baan. Daarom is het belangrijk om deze groep actief te benaderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via Facebook, Twitter en LinkedIn. Combineer deze kanalen op een slimme manier met elkaar voor een optimaal resultaat.

Zet een persoonlijkheidstest in
Het kan ook zeker lonen om een persoonlijkheidstest in te zetten. Wanneer je tests en vragenlijsten laat invullen, kan dit veel waarde toevoegen. Zo kunnen dit voorspellers zijn voor hoe jouw potentiële werknemer zijn/haar werkzaamheden zal gaan verrichten, je inzicht geven in de sterke en zwakke punten van de werknemer en nog veel meer. Om de juiste kandidaat te vinden, kun je deze bijna niet achterwege laten.

Volg ook de NCOI op Facebook voor meer informatie over opleidingen en werk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie