v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk glijdt uit bij Lisse

26 september 2020 om 20:03 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk is zaterdag tegen een 4-1 nederlaag aangelopen bij FC Lisse. Een forse nederlaag die hard aan zal komen, zeker omdat de Nijkerkers lange tijd heersten binnen de lijnen. In het laatste half uur ging het echter verkeerd en Lisse profiteerde optimaal.

Bijna een uur lang was het Sparta Nijkerk dat de wedstrijd controleerde. De tussenstand was echter maar 0-1, waar best genoeg mogelijkheden om een grotere voorsprong te pakken. Het doelpunt meteen na rust van Maurice de Ruiter was de beloning voor het veldspel van de Nijkerkers. Voor rust dachten de Spartanen al de leiding te nemen toen Gilbrano Plet scoorde, maar het doelpunt werd opvallend genoeg afgekeurd op aangeven van de assistent scheidsrechter.

Er was weinig aan de hand, maar Lisse wilde niet zomaar verliezen, dus zij zetten een tandje bij. Op dat moment ging Sparta Nijkerk teveel achteruit lopen in plaats van vooruit blijven storen, zag Eric Speelziek vanaf de zijkant. ,,Tja en dan maken we verdedigend als ploeg fouten en ineens is het duel helemaal omgedraaid.” Mo Adouch zorgde alleen voor doelman Wouter Beukers en tekende voor de 1-1.

Sparta Nijkerk bleef van slag en Lisse rook bloed. Jesse van Nieuwkerk kopte de Nijkerkers nog wel bijna aan de leiding. Lisse was echter doeltreffender en door doelpunten van Tom Noordhof en tweemaal Tom Duindam wred het een afgetekende overwinning. De 4-1 was hard aangekomen bij Speelziek. ,,Dit doet inderdaad pijn. We controleren het grootste deel van het duel, maar in het laatste half uur geven we het helemaal weg. We kunnen goed voetballen, maar we hebben dus zeker nog genoeg te leren.”