Afbeelding
Aalt Guliker

NSC geeft wedstrijd uit handen

26 september 2020 om 19:29 Voetbal

NIJKERK Zonder zelf heel goed te spelen, was NSC een uur lang de baas op De Burcht. De Nijkerkers verzuimden echter te scoren. Na een rode kaart voor Desmond Sturing profiteerde Noordscheschut snel van het overtal. Daarna kreeg NSC nog wel mogelijkheden, maar verloor uiteindelijk met 0-2. 

NSC wilde een stap omhoog maken op de ranglijst en het nog puntloze Noordscheschut  leek daarvoor een prima opponent. NSC was de betere ploeg, al was het tempo vaak te laag om de Hoogeveense defensie echt in verlegenheid te brengen. In de beginfase was de na een blessure teruggekeerde Yordi Grovenstein dichtbij en halverwege vond Jonathan Martina een verdediger op de lijn die wegwerkte. Verder gebeurde er eigenlijk toch te weinig voor het doel, al dacht NSC nog wel een strafschop te verdienen na hands. De scheidsrechter besliste anders en zo was het halverwege nog doelpuntloos.

Na rust zou de beloning alsnog volgen, was het algemene gevoel langs de lijn. Toch liep het anders toen Sturing halverwege de tweede helft inging op een provocatie van Noordscheschut. De daarop volgende rode kaart betekende een nog zwaardere opgave voor NSC, zeker toen Mees Vos al snel de 0-1 binnen schoot. Even later was Jan van Willige de redding voor NSC met een prachtige redding. NSC ging met tien man op jacht naar de gelijkmaker en drukte Noordscheschut achteruit. Veel kansen leverde het echter niet op en daarmee gaven de blauwgelen meer ruite weg achterin.

In de slotfase profiteerde Nick Koster met een kopbal voor de 0-2. Voor NSC waren daarmee de druiven opnieuw zuur en de stap omhoog op de ranglijst werd niet gemaakt. Een extra zorg voor hoofdtrainer Mark Bakker zullen de rode kaarten zijn; de Nijkerkers incasseerden immers al vier rode kaarten deze competitie. Komende zaterdag in Friesland zal NSC opnieuw gaan om de punten bij Buitenpost binnen te slepen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie