Na een uur spelen, bij een 2-0 stand, vond een opstootje plaats. Dit was de aanleiding voor het staken van het duel Aalt Guliker

NSC - Buitenpost gestaakt bij 2-0

19 januari 2020 om 09:54 Voetbal

NIJKERK NSC was zaterdag op weg naar een goede hervatting van de competitie. Het thuisduel tegen Buitenpost werd echter na een uur, bij een 2-0 tussenstnd, gestaakt na een opstootje.

In de eerste helft namen de Nijkerkers een 2-0 voorsprong door treffers van Eyup Termelez en Rene Troost. Ondanks dat de gasten uit Friesland enkele keren gevaarlijk in de buurt van Jan van Willige kwamen, was de voorsprong van NSC verdiend bij rust.

Na rust ging Buitenpost fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam NSC onder druk. Toch had Yordi Grovenstein de stand op 3-0 kunnen brengen, toen hij alleen voor de doelman van Buitenpost kwam. Even later werden de gemoederen oververhit, ondanks de afkoelende bui. Twee ingrepen die scheidsrechter niet bestrafte,werden gevolgd door een stevige ingreep van Kevin van Essen. Een opstootje volgde met een rode kaart voor Van Essen en Berend Schootstra. Er volgde een afkoelingsperiode, waarin ook Eyup Termelez een rode kaart voorgehouden kreeg. Scheidsrechter Elissen hield het hierna voor gezien en dus zal het restatnt van het duel later uitgespeeld moeten worden.