v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk zet zegereeks voort en wint overtuigend van Goes

11 januari 2020 om 16:49 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft in de derde divisie het eerste competitieduel na de winterstop gewonnen. De Nijkerkers waren met 3-0 een maatje te groot voor het bezoekende Goes. Door de overwinning komt Sparta Nijkerk op een puntenaantal van 45 en staat het nog steeds tien punten los van DVS. De ploeg uit Ermelo won met 4-1 van de nummer drie in de competitie ODIN'59.

Sparta Nijkerk begon de wedstrijd tegen de Zeeuwen met de eerste serieuze kans na veertien minuten. Vanuit de corner kon een schot op doel door de Zeeuwse defensie van de lijn worden gehaald. Jesse Buitenhuis creëerde in de achttiende minuut opnieuw een kans, maar zijn schot ging net naast. De druk vanuit de Nijkerkers werd groter, met in minuut 23 een kans die tot stand kwam door Donny van der Wal. Net voor rust kwamen de Goesenaren ineens ook gevaarlijk dicht bij de 0-1, maar de Nijkerkse verdediging wist de aanval te weerstaan. Met 0-0 gingen de Nijkerkers en Goesenaren de rust in.

De Spartanen begonnen sterk aan de tweede helft, met vers bloed in het team. Middenvelder Frank Heus werd vervangen door aanvaller Mo Bendadi. Na 51 minuten speeltijd wist Gilbrano Plet de score te openen in het voordeel van de Nijkerkers. Hij lepelde de bal op fraaie wijze over de Zeeuwse doelman. Na de goal had Sparta Nijkerk moeite om de scherpte te behouden, waardoor Goes in de 57e minuut bijna de gelijkmaker wist te scoren na een actie van Remon de Vlieger. Doelman Gino Coutinho wist hier een stokje voor te steken. Na wat kansen over en weer was het Bryan Burgerhout die namens Sparta Nijkerk in de 69e minuut het net liet bollen voor de 2-0. Na twintig minuten in de tweede helft was Sparta Nijkerk toe aan de tweede wissel, Jerry Geurtsen maakt plaats voor Leon Broekhof. De derde wissel volgde in de 82e minuut, Justin van Groen kwam in plaats van Jesse Buitenhuis in het veld. Richting het eind van de wedstrijd kwam Wesley de Laat nog met een kans op 3-0, maar uiteindelijk was het opnieuw Gilbrano Plet die in de 89e minuut opnieuw het net wist te vinden. Hij zette de eindstand op 3-0.