Gewijzigde plannen herbouw Sint Jozef roepen nieuwe bezwaren op

30 jun, 08:39 Wonen
Wijnand Kooijmans
Afbeelding

NIJKERK Met de aanpassing van het oorspronkelijke plan voor de herbouw van huize St. Jozef heeft het projectteam van de Woningstichting Nijkerk getracht tegemoet te komen aan de wensen van de omwonenden. Gewijzigde plannen blijken in de praktijk echter nieuwe bezwaren op te roepen. Daarnaast blijven de zorgen rond parkeren, verkeershinder en de massaliteit van het gebouw.

Dat werd duidelijk tijdens de presentatie van het concept voorlopig ontwerp voor het nieuwe Sint Jozef in de basisschool Het Baken. Opzet is dat de huidige kiss & ride-strook van Het Baken verhuist naar de Torenstraat. De oude strook wordt daarmee teruggegeven aan de bewoners van de Groenestraat. Maar ook het laden en lossen van containers moet straks aan de Torenstraat plaatsvinden.

Dat roept bij bewoners van de Torenstraat vragen op. Zij geven aan nu al enorme geluidsoverlast te ervaren en verwachten dat dit alleen maar toeneemt door het laden en lossen in hun straat. De toezegging dat dit maar in beperkte mate plaats vindt kan hen niet overtuigen.