Afbeelding
Google Maps

Milieuplein verhuist naar parkeerplaats sporthal Watergoor

8 juni 2021 om 10:55 Politiek

NIJKERK Er komt een milieuplein op de parkeerplaats bij sporthal Watergoor. Het plan is om deze direct links na de ingang aan te leggen, maar de locatie kan nog worden gewijzigd bij eventuele bezwaren van omwonenden.

Het nieuwe milieuplein dient als vervanging voor de oude locatie achter de voormalige Jumbo aan de Torenstraat. Het plein inpassen binnen de huidige plannen voor deze locatie bleek niet te realiseren. Met het milieuplein wil de gemeente bewoners optimaal faciliteren bij de inzameling van huishoudelijk afval.

Voordeel van de nieuwe locatie is dat een deel van de gebruikers van de oude milieustraat hier gebruik van kan blijven maken, omdat het nieuwe milieuplein redelijk dicht bij de vorige locatie komt. Ook moet de huidige inzamelcapaciteit behouden blijven. De nieuwe locatie heeft ook als voordeel dat voor het legen van de containers door de inzameldienst eenvoudig gebruik kan worden gemaakt van het parkeerterrein om te keren. Hierdoor ontstaan geen onveilige situaties. Er wordt voldoende afstand gehouden van de camperplaatsen om overlast te voorkomen. De huidige containers worden opnieuw gebruikt. Dat bespaart op de kosten en is duurzaam.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie