Verplaatsing van Kraay naar bedrijventerrein De Flier is nog altijd onderdeel van het plan Spaanse Leger en lijkt ruimtelijk en functioneel haalbaar. Op de foto Autobedrijf Heining.
Verplaatsing van Kraay naar bedrijventerrein De Flier is nog altijd onderdeel van het plan Spaanse Leger en lijkt ruimtelijk en functioneel haalbaar. Op de foto Autobedrijf Heining. Wijnand Kooijmans

Binnenkort nieuw plan voormalige Jumbo

19 december 2019 om 13:57 Nieuwbouw

NIJKERK In januari wordt een nieuw plan gepresenteerd voor woningbouw op het terrein van de voormalige Jumbo aan de Torenstraat in Nijkerk. Daarnaast verwacht het college spoedig een ontwerpbestemmingsplan voor het Spaanse Leger, herontwikkeling van het Euretcoterrein laat echter op zich wachten.

Wijnand Kooijmans

Er werd al eerder een plan opgesteld, maar tijdens de vergadering van de raadscommissie bleek dat de hoogte van de bebouwing als te fors werd ervaren. In het plan is onder meer de bouw van een ondergrondse parkeergarage opgenomen die plek moet bieden aan tachtig parkeerplaatsen.

PRESENTATIE Naar aanleiding van de op- en aanmerkingen in de commissie is door het college van burgemeester en wethouders gewerkt aan de uitwerking van het bouwplan. Hierbij is, in samenspraak met de initiatiefnemers vooral aandacht besteed aan de financiële haalbaarheid van het plan. Dat heeft er in geresulteerd dat in januari een bijeenkomst wordt gehouden waarin het plan wordt gepresenteerd. In het voorjaar van 2020 moet de raad dan een besluit nemen over het plan.

SPAANSE LEGER Het college van burgemeester en wethouders verwacht in het eerste kwartaal van 2020 een ontwerpbestemmingsplan ter inzage kan worden gelegd voor woningbouw in het gebied Het Spaanse Leger. Het gaat om rond de 250 woningen. Verplaatsing van het bedrijf Kraay naar bedrijventerrein De Flier is nog altijd onderdeel van het plan en lijkt, zo geeft het college aan, ruimtelijk en functioneel haalbaar. Intratuin kan worden ingepast in het gebied. Besluitvorming door de raad wordt verwacht kort of direct na het zomerreces 2020.

EURETCO Het college kan niet de verzekering geven dat de plannen voor herontwikkeling van het Euretcoterrein in Hoevelaken daadwerkelijk en op korte termijn van de grond komen. Het blijkt niet mogelijk om de financiële haalbaarheid van het plan te borgen, mede gezien een aantal vraagstukken tussen initiatiefnemers Aalberts Ontwikkeling-BPD en Euretco. De gemeente is hierin geen partij.

MIDDELAAR OOST Dat is de reden dat het college ook de ontwikkeling van woningbouw in het gebied Middelaar-Oost in gang heeft gezet. Mochten zich ontwikkelingen doen ten aanzien van de herontwikkeling van het terrein van Euretco dan wordt de raad hierover geïnformeerd. De raad wordt op dat moment gevraagd nieuwe kaders te stellen voor woningbouw in dit gebied omdat de plannen afwijken van het eerder ingenomen standpunt door de raad.

advertentie
advertentie