De jeugd van KV Sparta viert het kampioenschap.
De jeugd van KV Sparta viert het kampioenschap. Henk Buitink
korfbalplezier

KV Sparta, al 75 jaar

8 september 2022 om 22:00 Verenigingen

NIJKERK Sparta korfbal bestaat op 1 juni 2023 75 jaar in Nijkerk. De korfbalvereniging maakt van het 75ste levensjaar een feestjaar, met tal van leuke activiteiten. Van de feestelijke Startdag in september tot het afsluitende jubileumfeest rond juni. Kom jij ook?

De leden van KV Sparta werken in het jubileumjaar aan een gezamenlijk doel als speciaal cadeau voor de vereniging. Dennis van Sluijs, bestuurslid technische zaken vertelt: ,,We houden dit jaar allerlei mooie acties in Nijkerk om geld in te zamelen om zo een streefbedrag te halen. Van dit geld voorzien we alle leden van de vereniging van een compleet nieuw tenue, dat we zelf gaan ontwerpen. Van de allerjongste kinderen tot aan onze senioren speelt iedereen vanaf het seizoen 2023-2024 in dit speciale tenue.”

Van dit geld voorzien we alle leden van de vereniging van een compleet nieuw tenue

ACTIES Tijden de Startdag zijn alle leden geïnformeerd. Zo worden er met hoofdsponsor Jumbo Rob en Cindy Veltink diverse acties uitgerold. In het najaar is er een spannende spelactiviteit in de supermarkt voor de jeugd. Ook wordt er een speciale verenigingsactie opgezet, waarbij van diverse producten die bij Jumbo gekocht worden, een bedrag naar KV Sparta gaat. Voor de kinderen komt er een groot Sinterklaasfeest en er wordt volgend jaar een bingo georganiseerd. Ook komt er een sponsorloop met een groot luchtkussen; een opblaasbare stormbaan. Daarnaast doet KV Sparta in september mee aan de Grote Clubactie. ,,We gaan veel activiteiten organiseren en sluiten het jubileumjaar af met een groot feest rondom juni 2023.”

SPELPLEZIER KV Sparta heeft een vrij stabiel ledenaantal van circa 300 leden, waarvan rond de 200 spelende leden, van jong tot oud, jongens en meisjes door elkaar. Voor de jongste kinderen van 3-6 jaar is er de Kangoeroe Klup en in de hoofdmacht, uitkomend in de eerste klasse, spelen volwassenen (18+) en alles daartussen. ,,Binnen Sparta vinden wij het belangrijk dat iedereen spelplezier heeft op elk niveau. Op fanatiek, professioneel prestatieniveau om het hoogst mogelijke te halen, maar je kunt bij Sparta ook kiezen om puur voor de gezelligheid te trainen en wedstrijden te spelen. In het najaar en voorjaar spelen we lekker in de frisse buitenlucht op het veld en in de winter spelen we in de zaal.”

Binnen Sparta vinden wij het belangrijk dat iedereen spelplezier heeft op elk niveau

Naast trainen en wedstrijden zijn er activiteiten voor de jeugd, zoals een vossenjacht, het Sinterklaasfeest, de bingo en een sleep-in. Dan is de kantine een nachtje voor de jeugd. Het jaar wordt afgesloten met het Sparta-kamp, afgelopen seizoen is de D t/m A-jeugd naar Lunteren geweest. ,,Van 28-30 september is het schoolkorfbaltoernooi, je kunt dan met je eigen klas kennis maken met Sparta en de sport korfbal.”

,,Bij KV Sparta kun je drie keer gratis meetrainen voordat je kiest of je bij ons wil komen korfballen. Meld je aan of stuur bij vragen een mail naar jtc@spartakorfbal.nl.”

Meer informatie: www.kvsparta.nl

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die begin september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06 - 53 48 85 64 / 0342494260 of g.otten@bdu.nl.

Door Marco Jansen

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie