De Vriendjesdagen bij Hockeyclub Nijkerk.
De Vriendjesdagen bij Hockeyclub Nijkerk. Harry Koelewijn

Spelplezier voorop bij HC Nijkerk

8 september 2022 om 21:00 Verenigingen

NIJKERK De jongste jeugdafdeling van Hockeyclub Nijkerk bestaat aankomend seizoen uit 55 tot 60 kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Marije Schokker en Linda Geurts zitten namens de jongste jeugd commissie in de technische commissie.

„We zijn aanspreekpunt voor ouders en teambegeleiders. We regelen de nieuwe aanmeldingen en schrijven kinderen in als ze een proeftraining willen doen. Ook regelen we de sinterklaastraining, organiseren de vriendjesdagen in het voorjaar en in het najaar de speciale jongenstraining, want we zijn op zoek naar jongens tot en met 12 jaar. Aan het einde van het seizoen zijn we contactpersoon voor de afsluitende hockeytoernooien voor de jongste jeugd.”

Spelplezier staat voorop. De omgang met elkaar is echt gezellig

De jongste jeugd bij HC Nijkerk is verdeeld in teams van MO7 t/m MO10 en JO7 t/m JO10. Linda: „Onder zeven traint eerst een jaar om de techniek goed te leren en vanaf onder acht spelen ze wedstrijdjes. Hockey is een technische sport en daarom worden eerst de basisvaardigheden aangeleerd. Het is een vriendelijke sport met duidelijke regels en weinig lichamelijk contact. Ook langs de lijn is de sfeer goed.” De teams beginnen op een klein veld en worden steeds groter. Bij O8 wordt drie tegen drie gespeeld, bij O9 zes tegen zes en bij O10 acht tegen acht. Vanaf O12 wordt op een heel veld elf tegen elf gespeeld.

SPELPLEZIER De jongste jeugd sloot het seizoen af met een toernooi. Marije: „Er werd hard gejuicht voor ieder team, ongeacht winst of verlies. Spelplezier staat voorop. De omgang met elkaar is echt gezellig. Wedstrijden worden afgesloten met ranja drinken, met je tegenstander samen aan een tafel.’’ In overleg met de teambegeleiders maken Marije en Linda ook de teamindeling voor het nieuwe seizoen. „We selecteren niet op niveau, maar gaan voor plezier. Dan kijken we naar vriendjes en vriendinnetjes uit het vorige seizoen als teamgenoten. We delen de jongste jeugd in en zorgen dat elk team een teambegeleider heeft.’’

PROEFTRAINING Kinderen kunnen twee keer meedoen met een proeftraining op woensdagmiddag. Ze kunnen een stick en scheenbeschermers lenen en krijgen een bitje. Meedoen? Meld je aan bij jongstejeugd@hcnijkerk.nl.

TRIMHOCKEY HC Nijkerk is er voor alle leeftijden. Het trimhockeyteam is gemixt en geschikt voor volwassen beginnende en oud-hockeyers. Zij trainen een keer per week en doen mee aan de trimcompetitie van de KNHB. Ook hier zoekt HC Nijkerk nieuwe leden. Nanouk Meijer vertelt: „Na een pauze van acht jaar en een verhuizing naar Nijkerk besloot ik weer te gaan hockeyen bij de trimmers van HC Nijkerk. De positiviteit en diversiteit binnen het team sprak me enorm aan. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen iedereen nog beter te leren kennen en beter samen te spelen tijdens wedstrijden.’’

Meer informatie via: www.hcnijkerk.nl

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die begin september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06 - 53 48 85 64 / 0342494260 of g.otten@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie