Eén van de activiteiten bij Sparta korfbal: een clinic van de hoofdtrainer op de Startdag van 2020.
Eén van de activiteiten bij Sparta korfbal: een clinic van de hoofdtrainer op de Startdag van 2020. Eigen foto

Bij Sparta korfbal staat spelplezier op één

18 september 2021 om 11:16 Korfbal

NIJKERK Sparta korfbal profileert zich als vereniging waar iedereen welkom is. ,,Spelplezier staat bij ons centraal, daar draait onze vereniging op.’’ Sparta is een vrij grote vereniging met een stabiel aantal leden van rond de driehonderd.

Marco Jansen

,,Als vereniging richten wij ons op enthousiasme en het plezier van korfbal spelen. We vinden het belangrijk dat iedereen dit op zijn eigen niveau kan doen. Selectieteams willen we een bepaald niveau bieden, maar een speler die een balletje wil schieten moet het ook leuk hebben’’, vertelt Dennis van Sluijs. Hij gaat zijn vierde jaar in als bestuurslid, nu officieel voor technische zaken.

ACTIVITEITEN Sparta korfbal is een actieve vereniging waar veel activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud, zo ook tijdens de coronaperiode. ,,Dat gaf uitdagingen, maar het ging goed. Trainers organiseerden een digitale quiz met hun team om zo de binding met de spelers te houden. Als vereniging hebben we ingezet op de Grote Clubactie. Ook was er dit jaar voor het eerst de Decemberbox om het Sparta-familiegevoel voor de kerstdagen in huis te halen.” Daarnaast organiseert Sparta door het jaar heen diverse activiteiten voor de leden, waarbij gezelligheid voorop staat. Daarbij kan gedacht worden aan een bingo, vossenjacht, vriendjes- en vriendinnetjestrainingen en nog veel meer.

VERNIEUWD COMPLEX Tijdens de coronaperiode hebben de vrijwilligers van de vereniging niet stil gezeten. Op sportpark Luxool, waar Sparta haar velden en kantine heeft, is gewerkt aan een nieuw terras, een rookvrije sportaccommodatie en een gezonde sportkantine.
,,Als vereniging vinden wij het belangrijk om het goede voorbeeld te geven aan onze jeugdleden en op deze manier dragen wij ons steentje daar aan bij.” Op 4 september werd het vernieuwde complex op feestelijke wijze met de wethouders geopend.

NIEUW SEIZOEN De start van het nieuwe seizoen is in zicht en Dennis verwacht dat het een goed jaar wordt. ,,Corona zorgde bij ons gelukkig niet voor minder leden. Sport en het verenigingsleven zijn belangrijk. Het is fijn om te merken dat mensen zich betrokken voelen bij Sparta. Wij verwachten het hele jaar te mogen sporten, met veel plezier en gezelligheid en natuurlijk gezonde sportieve prestaties.”

De deur staat bij Sparta korfbal altijd open. Een keer meetrainen om te ervaren hoe het is, kan altijd. Aanmelden gaat gemakkelijk via de website. ,,Ik kijk er naar uit om nieuwe leden te ontmoeten.’’

Meer op www.spartakorfbal.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-53488564 of g.otten@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie