Competitietennis bij TV Sparta op het fraaie sportpark Watergoor.
Competitietennis bij TV Sparta op het fraaie sportpark Watergoor. Gerrit van de Veen

TV Sparta is 365 dagen per jaar actief

20 september 2021 om 19:21 Tennis

NIJKERK TV Sparta is een middelgrote tennisvereniging met momenteel 550 leden waar vooral recreatief, maar ook prestatief getennist wordt. De vereniging werkt nauw samen met een tennisschool die lesgeeft aan beginners en gevorderden.

,,We zijn een gelukkige vereniging voor mensen van 6 tot 86+ jaar. Je kunt hier als opa met je kleinkind tennissen’’, zegt Sibert van Leeuwen over TV Sparta, waar hij al 12 jaar voorzitter van is. Speellocatie is sportpark Watergoor in Nijkerk. Hier liggen acht tennisbanen van kunstgras, zogenoemde all weather banen waarop 365 dagen per jaar gespeeld kan worden. Het onderhoud wordt door de vrijwilligers gedaan. ,,Het kan zo hard niet regenen of de velden zijn na 5 minuten weer bespeelbaar.’’ Ook zijn er twee ‘minibaantjes’ van kunstgras voor de jeugd en een oefenmuur. TV Sparta heeft een jeugdafdeling met een actieve jeugdcommissie.

TV Sparta is een duurzame vereniging met LED baanverlichting en er liggen 120 zonnepanelen op het dak van het clubhuis. Ook het clubhuis zelf is voorzien van LED lampen. ,,Het streven is om stroomneutraal te zijn. Alle elektriciteit wordt door de zonnepanelen opgewekt. We hebben nog wel gasverwarming.’’

TV Sparta bestaat nu 34 jaar en is in 2012 bij het 25-jarig jubileum een bijzondere ledenwerfactie gestart. Wie lid wordt van de club, wordt dat in principe voor twee in plaats van één jaar. ,,Deze mooie aanbieding hebben we nog steeds, zodat wij enerzijds als vereniging tijd krijgen om nieuwe leden goed te leren kennen en anderzijds nieuwe leden kunnen wennen aan onze vereniging en andere leden leren kennen. Ook krijg je bij dit lidmaatschap een pakket gratis tennislessen en een tegoedbon om tennisspullen aan te schaffen.In 2020 heeft de zomerchallenge bijna 100 nieuwe leden opgeleverd. Tennis was namelijk één van de eerste sporten die men in coronatijd weer kon beoefenen.’’

Meer informatie op www.tvsparta.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-53488564 of g.otten@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie