Gemeente Nijkerk en politie ontvingen vorig jaar ruim 600 meldingen van jeugdoverlast

4 jul, 15:16 Politiek
Politie.nl
Afbeelding

NIJKERK Bij de politie en de gemeente Nijkerk zijn vorig jaar in totaal 617 meldingen binnengekomen over jeugdoverlast. Hierbij wordt niet uitgesloten dat er meldingen dubbel geteld zijn van mensen die zowel de politie als de gemeente hebben gebeld. Maar het aantal is relatief gezien wel hoog.

De meeste meldingen gaan over overlast door geluid en het neergooien en achterlaten van afval. In mindere mate hebben de meldingen betrekking om strafbare feiten zoals drugsgebruik, vernielingen of intimidatie. Om het aantal meldingen terug te dringen wordt het van belang gevonden om met de jongeren in gesprek te gaan.

Burgemeester Gerard Renkema: ,,Veel jongeren willen elkaar ontmoeten, maar willen geen overlast veroorzaken. Dat er overlast komt, hebben ze vaak pas door als iemand het ze vertelt. Daarom werken we als gemeente samen met het jongerenwerk om met de jongeren in gesprek te gaan. In die gevallen dat er echt langdurig overlast is of strafbare zaken zijn, kan de politie daartegen optreden. We zien gelukkig in de praktijk dat dit..