Afbeelding
Ilvy Njiokiktjien

Gemeente werkt aan voorkomen jeugdoverlast: ‘Voer het gesprek met jongeren’

Politiek

NIJKERK Sinds 2021 houdt de gemeente Nijkerk hoeveel meldingen er binnenkomen over overlast door jongeren. Dit kwam voor dat jaar neer op 509 meldingen bij de politie en 108 bij de gemeente, die voor een deel overlappend waren. De meldingen gingen met name over geluids- en afvaloverlast. 

De gemeente geeft aan dat het belangrijk is om met data te werken. Zo kan worden vastgesteld of er bijvoorbeeld veel meldingen zijn op een bepaalde plek. Hierop wil de gemeente inwoners en jongeren met elkaar in gesprek brengen.

,,Veel jongeren willen elkaar ontmoeten, maar willen geen overlast veroorzaken”, vertelt burgemeester Gerard Renkema. ,,Dat er overlast van komt, hebben ze vaak pas door als iemand het ze vertelt. Daarom werken we samen met jongerenwerk om met jongeren in gesprek te gaan. In de gevallen dat er echt langdurige overlast is of strafbare zaken zijn, kan de politie daartegen optreden. We zien gelukkig dat dit in de praktijk niet vaak nodig is.”

De gemeente is van plan om de cijfers de komende jaren te blijven bijhouden. Zo hoopt ze te kunnen zien of er ontwikkelingen zijn en op tijd maatregelen in te zetten om langdurige overlast te verminderen. 

advertentie
advertentie