Afbeelding
Patrick Siemons

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh stopt na verkiezingen

24 september 2021 om 14:20 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK Nadya Aboyaakoub-Akkouh stopt na de verkiezingen in maart 2022 als wethouder in de gemeente Nijkerk. Ook zal ze niet terugkeren in de gemeenteraad. Dat meldt gemeente Nijkerk in een persbericht. Nadya Aboyaakoub-Akkouh is ruim vijftien jaar actief in de lokale politiek voor PRO21: eerst als raadslid, van maart 2006 tot september 2015. Daarna, sinds september 2015, als wethouder. Bij de verkiezingen van 2018 was ze lijsttrekker voor PRO21.

Aboyaakoub-Akkouh: ,,De afgelopen jaren heb ik mij met hart en ziel ingezet voor de gemeente Nijkerk en dat zal ik blijven doen tot de verkiezingen. Ik ben ook erg dankbaar dat ik wethouder namens PRO21 mag zijn in de gemeente Nijkerk. Met in de portefeuille jeugd(zorg), onderwijs, sport, cultuur, erfgoed, maatschappelijk vastgoed, coördinatie sociaal domein en de openbare ruimte zijn er genoeg uitdagingen op mijn pad gekomen waarin ik mijn tanden heb kunnen zetten en waar ik ook al met trots op terugkijk.

Ik geniet ervan om de samenleving in te gaan: dat verrijkt echt mijn werk. Niet vanuit een kantoor alleen beleid maken maar écht in de samenleving mooie betekenisvolle ontmoetingen aangaan, om zo tot goede plannen te komen. De komende maanden ga ik dan ook zeker niet stil zitten, maar werken aan de opgaven die voor ons liggen.

De verkiezingen in maart 2022 komen eraan en daarom heb ik de afgelopen tijd goed nagedacht of ik nog vier jaar politiek actief wil zijn in de gemeente Nijkerk. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het voor mezelf tijd vind om het stokje aan iemand anders over te dragen. Het is goed dat iemand met een frisse blik aan de slag gaat en het van mij overneemt.’’ 

BETROKKEN Aboyaakoub-Akkouh blijft lid van PRO21 en hoewel ze niet meedoet aan de verkiezingen, blijft ze betrokken. Partijvoorzitter Van der Marck van PRO21 vindt het bijzonder jammer dat Aboyaakoub-Akkouh na de verkiezingen niet terugkeert. ,,Aboyaakoub heeft met veel bevlogenheid en grote betrokkenheid invulling gegeven aan haar raadslidmaatschap en wethouderschap. De waarden Samen, Open en Dichtbij maakt ze waar door dichtbij inwoners, vrijwilligers en organisaties te staan en hun wensen en behoeften steeds voorop te stellen in haar werk.“ 

De verkiezingen voor de gemeenteraad worden gehouden op 16 maart 2022. Op 25 oktober aanstaande stelt de Algemene Ledenvergadering van PRO21 de verkiezingslijst vast en kiezen de leden van PRO21 een nieuwe lijsttrekker. 

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie