Afbeelding
CDA Nijkerk-Hoevelaken

Matthias Blankesteijn kandidaat-lijsttrekker CDA Nijkerk-Hoevelaken

23 september 2021 om 07:18 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK Het bestuur van de CDA-afdeling Nijkerk-Hoevelaken draagt de 23-jarige Matthias Blankesteijn voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Blankesteijn is sinds 2018 lid van de CDA-fractie in de Nijkerkse gemeenteraad. Op maandag 13 december wordt een ledenvergadering gehouden, waarin de CDA-leden een besluit nemen over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.

René Windhouwer, bestuursvoorzitter, licht toe: ,,Wij kennen Matthias als een enthousiast en gedreven raadslid met veel kennis van de lokale politiek. Hij heeft zich de afgelopen vier jaren snel ontwikkeld en is nu klaar voor de volgende stap. Matthias heeft een echt CDA-hart, zodat het bestuur van mening is dat hij de juiste kandidaat is voor het lijsttrekkerschap bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.” 

Blankesteijn is 23 jaar, heeft politieke wetenschappen gestudeerd en is werkzaam als adviseur bij een organisatieadviesbureau voor de publieke sector.

GROTE UITDAGINGEN Matthias Blankesteijn is blij met de voordracht door het CDA-bestuur. Blankesteijn: ,,Ik vind het een eer om voorgedragen te worden als lijstrekker voor het CDA. Ik zie er enorm naar uit om vanuit onze idealen bij te dragen aan een nog mooiere gemeente Nijkerk. De komende jaren staan we als gemeente voor grote uitdagingen. Daarom moeten we samen de schouders eronder zetten: met een team van enthousiaste CDA’ers, inwoners en ondernemers gaan we aan de slag voor de gemeente Nijkerk.”

DRIE JAAR REGEL Joop van Ruler, de vorige lijsttrekker en de huidige fractievoorzitter, keert na twaalf jaar niet meer terug in de raad. Het CDA hanteert drie raadsperiodes als maximale zittingsduur. Van Ruler: ,,Ik ben een groot voorstander van deze regel, want zo zorgen wij tijdig voor de gewenste verjonging en vernieuwing van onze raadsfractie. Blankesteijn is nu vice-fractievoorzitter en gereed voor zijn nieuwe rol. Ik wens hem daarbij veel succes toe.”

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie