(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). joke van der heide

Vragen over slecht onderhoud openbaar groen

Politiek

NIJKERK De steeds groter worden achterstand als het gaat om het onderhoud van de openbare ruimte maakt dat steeds meer inwoners van de gemeente Nijkerk zich hieraan ergeren.

Wijnand Kooijmans

Dat is althans de mening van Ries van Elteren (De Lokale Partij) die zegt ook door vakantiegangers te zijn aangesproken over de grote hoeveelheid onkruid op de bestrating. Reden voor hem vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Hierin vraagt hij of het college zijn mening deelt dat het onderhoud van de openbare ruimte sterk te wensen overlaat. Hij wijst dan vooral op de enorme hoeveelheid onkruid op de bestrating en in de plantvakken. Van Elteren vraagt of het college zich kan indenken dat inwoners, maar ook bezoekers, zich daaraan steeds meer gaan ergeren.

[OORZAAK] Van Elteren wil van het college weten wat de oorzaak is van de enorme achterstand. Zelf denkt hij dat de achterstand niets te maken heeft met de regenval en de hoge temperaturen van de afgelopen zomer. Hij wijst erop dat er al eerder maatregelen zijn aangekondigd om het onderhoud te verbeteren. Dat maakt dat hij vraagt welke maatregelen al zijn genomen en welke nog moeten worden genomen.

Slot- maar ook hamvraag van Van Elteren is wanneer het college denkt het onderhoud van de openbare ruimte op orde te hebben.

advertentie