Afbeelding
Google Maps

Tijdelijke woonruimte koks toegestaan

28 augustus 2019 om 11:12 Zakelijk

NIJKERKERVEEN Een deel van de bovenverdieping van het wereldrestaurant aan de Amersfoortseweg mag worden gebruikt voor het laten overnachten van medewerkers. Het restaurant is gevestigd in voormalig centrum De Laak.

Wijnand Kooijmans

In het restaurant werken koks die rechtstreeks uit China en uit heel Nederland komen. Dat maakt dat de eigenaar op de verdieping een verblijfsruimte wil inrichten zodat de koks hier kunnen overnachten. Op grond van het bestemmingsplan is dat niet toegestaan. Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders is bereid voor een periode van twee jaar een tijdelijke omgevingsvergunning af te geven.

De termijn van twee jaar is gekozen omdat het college werkt aan een beleid rond kamerbewoning. Aan de tijdelijke bewoning stelt het college wel eisen. Onder meer moet er sprake zijn van een goed woon- en leefklimaat en moet de brandveiligheid worden gegarandeerd door de eigenaar. Ook mogen er niet meer dan vijf kamers worden gerealiseerd.

Voorwaarde is dat een werknemer niet langer dan een onafgebroken periode van zes maanden gebruik mag maken van de logiesfunctie.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie