Nadya Aboyaakoub-Akkouh is de enige binnen het huidige college met ervaring als wethouder.
Nadya Aboyaakoub-Akkouh is de enige binnen het huidige college met ervaring als wethouder. gemeente Nijkerk

Nadya Aboyaakoub-Akkouh: 'Mijn hart ligt vooral bij kinderen'

31 augustus 2019 om 07:13 Mensen

NIJKERK Het nieuwe college is ongeveer een jaar aan de slag. Nadya Aboyaakoub-Akkouh is ook deze collegeperiode wethouder, maar wel met een deels nieuwe portefeuille. Terugkijkend op het afgelopen jaar is ze trots op wat al bereikt is.

Wijnand Kooijmans

,,Mensen die mij kennen weten het natuurlijk: mijn hart ligt echt bij kinderen. We willen als college dat onze gemeente een kindvriendelijke gemeente is. Daarom ben ik heel blij dat we eind vorig jaar een jeugdprogramma hebben vastgesteld en nu een concreet actieplan aan het uitvoeren zijn. Goede jeugdhulp is daarbij erg belangrijk. Jongeren die hulp nodig hebben moeten gewoon niet lang op hulp moeten wachten. Zorg hoort dicht bij mensen te zijn. Onder andere daarom hebben we afgelopen jaar besloten dat gebiedsteammedewerkers bij de gemeente in dienst komen. Zo zijn er kortere lijnen gekomen in de organisatie en kunnen we mensen sneller helpen."

STERK Aboyaakoub-Akkouh heeft zich het afgelopen jaar ook sterk gemaakt voor kunst, cultuur en erfgoed. ,,We zijn bijvoorbeeld met het onderwijs in overleg om cultuureducatie een vaste plek te geven in het onderwijsprogramma. Dit najaar sluiten we een convenant. Cultuur is belangrijk voor mensen. Geweldig toch dat kinderen daar al jong kennis van kunnen nemen! Misschien gaan ze eens vaker naar Museum Oud Nijkerk, het stoomgemaal of naar de lokale verenigingen, om bijvoorbeeld een instrument te bespelen."

,,Op zaterdag 14 september is er weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Ons erfgoed is niet alleen mooi om te zien, maar vertelt ook hoe Nijkerk is ontstaan en waarom de dingen vandaag de dag zo zijn als ze zijn. Goed om te zien én om dit verhaal door te vertellen! Open Monumentendag is hét moment om trots te genieten van al het moois wat wij in de hele gemeente rijk zijn."

ONDERHOUD Aboyaakoub-Akkouh heeft in de huidige collegeperiode ook onderhoud van de openbare ruimte onder haar hoede. Ze wil er open over zijn: ,,We krijgen als gemeente regelmatig klachten dat meldingen, bijvoorbeeld van vervelend losliggende stoeptegels, niet snel worden opgepakt. Ik ben zelf ook inwoner van onze gemeente en ook ik vind het een ergernis als klachten niet snel worden opgelost. Werk aan de winkel dus voor de gemeente! We gaan de komende periode hard aan de slag om dit te verbeteren."

Ze vervolgt: ,,Maar, een mooie openbare ruimte vraagt meer. We moeten ook een visie hebben voor de toekomst. Ook daar werken we aan en de raad heeft al 250.000 euro beschikbaar gesteld om het onderhoud te gaan verbeteren. Ik vind het belangrijk dat de wensen van inwoners daarbij goed meegenomen worden. Maar, hoe dan ook, we hebben een prachtige mooie omgeving in onze gemeente. Het is aan ons allemaal, om dit zo mooi te houden. Wat ben ik hierin trots op die inwoners die samen de zwerfafvalbrigade vormen en afval opruimen."

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie