Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nieuwe binnenstadsbank Nijkerk onthuld

24 juli 2019 om 14:23 lokaal

NIJKERK Op het Plein in Nijkerk is de nieuwe 'Binnenstadsbank' onthuld. Donderdagmiddag 18 juli knipte wethouder Wim Oosterwijk met een mini-schaartje het lint door. Samen met voorzitter van het Platform Binnenstad Nijkerk 2.0, Dieter van de Castel, werd het doek verwijderd en kwam de nieuwe bank tevoorschijn.

Het meubilair is een ontwerp van kunstenaar Linda Verkaaik die diverse Nijkerkse elementen in de bankleuning heeft verwerkt. Stadsdichter Bert Jurling mocht de 'Poëzie-bank voorzien van een gedicht van elf woorden. Het werd 'Adem licht in en geluid, proef de stad en adem uit.' Na de opening was het aan dansers van Badabounce en het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps om de bank muzikaal in te wijden. Er werd zelfs een eigen bank-lied gecomponeerd.

De bank wordt door het Platform Binnenstad Nijkerk aan alle inwoners en bezoekers van de binnenstad aangeboden en werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Rabobank Randmeren via het SamenSterker Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Stokroos, de Rotary, Power-Light, Linda Verkaaik, Bert Jurling en de Gemeente Nijkerk.

advertentie
advertentie