Fabriek Melkunie in Nijkerk
Fabriek Melkunie in Nijkerk ANP Foto

Food Academy Nijkerk gaat van start

Onderwijs

NIJKERK Komend jaar wordt opleidingsinstituut Aeres in Nijkerk een mbo-opleiding rijker. De opleiding Food Academy Nijkerk (FAN) combineert leren en werken om studenten zo optimaal voor te bereiden op de voedselindustrie. 

Aankomende september gaan de eerste twaalf studenten van start aan de Food Academy Nijkerk. De opleiding heeft partners als Bieze Food Group, Van Delft Biscuits en zuivelfabriek Arla. De insteek is dat studenten bij deze bedrijven stage lopen om ervaring op te doen en zich te oriënteren op verschillende banen in de voedselindustrie. 

[FINANCIËN] Eerder was het nog onzeker, maar de financiering is nu echt rond. De gemeente Nijkerk deed eerder een eenmalige investering van een half miljoen ter lancering van de opleiding. Provincie Gelderland deed tevens een investering van 200.000 euro. Daarnaast stelde het Rijk een bedrag van een half miljoen beschikbaar, mits de regio ook investeert in het versnellen van de omslag naar duurzame voeding. Deelnemende foodbedrijven hebben het resterende bedrag voorzien.

Eerder stelde Patrizia van Loozen, van De Lokale Partij, dat de Food Academy een noodzaak is. Volgens haar is er behoefte aan meer kennis, personeel en adequate opleiding in de voedselindustrie. 

advertentie