Afbeelding
Foto Dreamstime

Hip en trendy naar school met deze stevige rugzakken

15 maart 2023 om 13:39 Partnercontent

Onmisbaar voor iedere scholier of student is een stevige rugzak. Hoe maak je echter een weloverwogen keuze uit een aanbod van honderden verschillende tassen? Kies je voor een populaire Fjallraven rugzak, ga je voor een model van Dakine of krijgt een Kipling rugtas de voorkeur? Bij het vergelijken van de verschillende rugzakken zijn er diverse factoren om rekening mee te houden. Belangrijk hierbij is voornamelijk om jezelf vooraf af te vragen, in welke situaties je voornemens bent de tas te gebruiken. Neem je de tas alleen mee naar school, of wil je deze ook in kunnen pakken bij een weekendje weg? In dit artikel lees je meer over de factoren die jou helpen de meest geschikte tas te vinden.  

Kies bovenal voor kwaliteit bij de aanschaf van een tas

Allereerst is het belangrijk te beseffen dat een kwalitatief hoogwaardige tas je veel oplevert; wees bereid iets meer te betalen voor een tas van een gerenommeerde producent. Goedkope tassen lijken qua prijs interessant, maar kunnen voor een vervelende pijn in je onderrug of op je schouders zorgen. Het heeft onder meer te maken met het ontbreken van pads in de schouderbanden. Daarbij is de kans op het scheuren van de stof waarvan de tas gemaakt is relatief groot bij deze goedkopere modellen. Je moet er niet aan denken dat je boeken, laptop en bijvoorbeeld drinkfles op straat vallen onderweg naar school. Een partij als Travelbags biedt uitsluitend tassen van kwalitatief goede merken aan. Kijk er eens rond, om te zien welke van de verschillende tassen jou het meeste aanspreekt. Online is het aanbod aan rugzakken veel groter dan in een fysieke winkel.

Vergelijk rugzakken op basis van hun inhoud

Zoals eerder aangehaald werd zijn er verschillende factoren op basis waarvan je de verschillende rugzakken met elkaar kunt vergelijken. Let hierbij onder meer op de inhoud van de tassen. In veel gevallen is een rugzak met een inhoud van zo’n 15 à 20 liter voldoende. Wil je de rugzak ook kunnen gebruiken voor een weekend weg? Neem in dat geval een rugzak met een inhoud van zo’n 30 à 40 liter. Voor langere vakanties heb je al snel een backpack nodig. Niet alleen vanwege de inhoud ervan, maar ook vanwege het comfort wat een backpack biedt ten opzichte van een regulier model rugzak. Een backpack is vaak voorzien van een heupgordel en borstband. Ze bieden je extra stabiliteit.

Laptopvak in de rugzak

Vrijwel iedere student of scholier beschikt tegenwoordig over een laptop. Kies voor een rugzak met een los laptopvak, welke groot genoeg is voor jouw apparaat. Er worden vakken aangeboden voor laptops van 13, 15 en bijvoorbeeld 17 inch. Het vak mag niet te klein zijn; te groot is echter ook niet fijn. Het zou kunnen leiden tot het voortdurend schuiven van de laptop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie