Afbeelding
Foto Coatingvloer

Verbeter je bedrijfsresultaat met een moderne vloer

10 maart 2023 om 14:22 Partnercontent

Je bent als ondernemer constant op zoek naar mogelijkheden om je bedrijfsresultaat te verbeteren. Dit kan betekenen dat je inzet op het verhogen van de omzet, door bijvoorbeeld meer te investeren in (online) marketing voor je organisatie. Een alternatief is het snijden in de kosten. Dat laatste kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van bestaande machines voor een duurzamer alternatief, met een lager energieverbruik. Het terugdringen van de kosten kan daarnaast door te investeren in zonnepanelen of een compacte windmolen op het dak van je bedrijfspand. Op deze manier maak je jezelf minder afhankelijk van grijze stroom. Een derde optie is het terugdringen van de afschrijving op bedrijfsmiddelen, zoals de vloer in je winkelpand. Met een moderne vloer, zoals een gietvloer, draag je hieraan bij. In dit artikel lees je meer over de voordelen ervan.

Gietvloer steeds populairder bij ondernemers en particulieren

De gietvloer heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Niet alleen onder ondernemers, maar ook bij particulieren. Gek is dat niet, daar dit type vloer verschillende voordelen biedt aan beide gebruikersgroepen. Allereerst worden gietvloeren in tal van verschillende kleuren aangeboden, door de afwerking van de vloer die geheel op jouw smaak kan worden aangepast. Kijk eens op de website van een partij als Coatingvloer, om er een goed beeld van te krijgen. Die afwerking zorgt er daarnaast voor, dat de gietvloer een zeer duurzame, slijtvaste oplossing vormt.

Vloer moet bestand zijn tegen een hoge belasting

Zeker in winkelpanden, maar bijvoorbeeld ook in een werkplaats moet een vloer bestand zijn tegen een zeer hoge belasting. Dagelijks lopen er tientallen tot honderden mensen over de vloer, die veel vuil mee naar binnen nemen. Daar komt bij dat er diverse vloeistoffen op de vloer terecht kunnen komen, wanneer deze in een werkplaats gebruikt wordt. Zou je kiezen voor een houten vloer, dan loop je het risico dat hierop al snel kleine krassen ontstaan bij een hoge belasting. Daarbij is het risico op kringen in het hout groot op regenachtige dagen. Een gietvloer helpt dergelijke risico’s tot een minimum te beperken; de vloer is niet alleen slijtvast, maar ook vochtbestendig.

Benodigd onderhoud aan een gietvloer is zeer beperkt

Er zijn meer redenen die maken dat de keuze voor een gietvloer binnen je bedrijfspand bij kan dragen aan het terugdringen van de kosten. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit, dat een gietvloer maar weinig onderhoud nodig heeft. Doordat een gietvloer geen naden heeft en volledig waterdicht is, kun je deze dagelijks met een vochtige dweil afnemen om de vloer schoon en hygiënisch te houden. Kies je voor bijvoorbeeld een houten vloer, dan zal deze periodiek geschuurd en in de lak moeten worden gezet. Ook bij marmoleum of bijvoorbeeld linoleum vloeren is periodiek onderhoud benodigd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie