Afbeelding
Foto Depositphotos

Duurzaam én stijlvol ondernemen, het kan samen!

13 maart 2023 om 16:43 Partnercontent

Duurzaamheid had voorheen nogal een stoffig karakter. Mensen associeerden het direct met geitenwollensokken initiatieven en vage paarse kleurtinten. Vandaag de dag is dat wel even anders. Duurzaamheid is hip en je doet eigenlijk niet meer mee wanneer je niet verantwoord bezig bent. Het ene initiatief volgt het andere op en van jong tot oud zijn we ermee bezig. Ook ondernemers gaan massaal mee in deze beweging, sterker nog; ze moeten wel. Wanneer ze niet meedoen dan zullen ze hier vroeg of laat op worden aangekeken. Maar als ondernemer wil je niet dat dit ten koste gaat van je eigen product. Hoe je dit combineert? Een aantal duurzame én hippe tips op een rij.

Verpak duurzaam

Verpakkingen zijn wellicht één van de eerste dingen die onder vuur kwam te liggen waar het ging om duurzaamheid. Al dat plastic bleek meer dan overbodig. Toch is in veel gevallen verpakken wel nodig. Daarom zijn er leuke, hippe alternatieven ontstaan die eigenlijk ons weer meenemen naar ‘de tijd van toen’. Denk aan zelf gemixte theemelanges in leuke stazakken, zeker de stazakken kraft zijn een hit. We zien dit bij de meest leuke en hippe winkels terug! Ook inpakpapier in duurzame varianten zien wel volop terug, superleuk en hip!

Verantwoord stofje

De wereld heeft een enorme vlucht genomen waar het gaat om duurzame mode. In het begin was het nog zoeken naar verantwoorde kleding en later ontstonden er bepaalde duurzame lijnen bij grote modeketens. Inmiddels is dit nog wel een stap verder, en zijn er grote ketens die alleen nog maar van verantwoorde stof gebruik willen maken. Ook in meubels en andere producten zien we dit steeds meer terug. Een verantwoorde en duurzame keuze kan nu gewoon al tegen een prima prijs bij bekende merken worden aangeschaft. Dus let hier als ondernemer bij het inkoopproces dan ook scherp op. Je hebt altijd een keuze en ga niet altijd voor de laagste prijs maar kies ook bewust voor het milieu. Klanten zullen dit waarderen en dat is iets wat zich op termijn zeker terug gaat betalen. 

Kortom, duurzaamheid als ondernemer is iets wat niet meer te missen is. Je zult er íets mee moeten doen. Niet alleen voor je eigen gevoel maar ook zeker met het oog op de omgeving en je klanten. Daarnaast willen ook werknemers liever werken bij een bedrijf wat een steentje bijdraagt aan het welzijn van de wereld. Kortom, investeren in een duurzaam het hip product; dé tip voor een toekomstbestendig bedrijf!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie