Afbeelding
Foto Aelen en van Leeuwen

Hoe kom je aan creatief POS-materiaal?

25 januari 2023 om 09:47 Partnercontent

Als eigenaar van een winkel (bijvoorbeeld een speciaalzaak of kleine supermarkt) is het neerzetten van het juiste POS-materiaal ontzettend belangrijk. Je wilt je klant prikkelen tot een aankoop en tegelijk duidelijk maken dat bepaalde producten in de aanbieding zijn, of dat er een actie loopt. Nu kun je een kubus bedrukken, een paar borden neerzetten en daarna besluiten dat je winkel zo wel vol genoeg staat. Toch bestaat er ook allerlei creatief POS-materiaal dat volledig tot de verbeelding spreekt. Wat dacht je van life-size displays? Als je dan een actie voert die met de natuur of met het milieu te maken heeft, kun je bijvoorbeeld een levensgrote kartonnen boom neerzetten! En tijdens een paasactie is er toch niets zo leuk als een paashaas bij de deur? In dit artikel vertellen we je meer over honingraatkarton. Dit karton is namelijk perfect voor het maken van levensgroot, uniek promotiemateriaal.

Wat is honingraatkarton?

Honingraatkarton is een kartonsoort dat goed is in te zetten als groot POS-materiaal. Het karton is sterk, waardoor je er prima een life-size display van kunt maken. Honingraatkarton wordt gemaakt van een stevige buitenlaag, met aan de binnenkant een zachtere kartonsoort in de vorm van honingraatcellen (die je misschien kent uit een bijenkorf, -kast of -nest). Omdat het ontzettend licht is, kun je honingraatkarton zonder moeite optillen en verplaatsen. Je bergt het dus makkelijk op en gebruikt het dan later opnieuw. Bij een zeefdrukbedrijf zoals Aelen en van Leeuwen wordt het karton digitaal of met de zeefdruktechniek bedrukt.

Wat zijn de voordelen van honingraatkarton?

  • Het is stevig en sterk;
  • Je kunt het makkelijk verplaatsen, want het is licht van gewicht;
  • Je kunt het op verschillende manieren laten bedrukken, bijvoorbeeld digitaal of met de zeefdruktechniek;
  • Het is in allerlei diktes verkrijgbaar;
  • Het wordt gemaakt van milieuvriendelijk FSC-karton.

Creatief POS-materiaal

Heb jij leuke ideeën voor creatief POS-materiaal? Je kunt bij een specialist zoals Aelen en van Leeuwen vaak terecht met je eigen ideeën, zodat jouw POS-materiaal helemaal aansluit bij jouw zaak. Afhankelijk van de actie die je promoot, is het leuk om aansluitend promotiemateriaal neer te zetten. Niet alleen leuk: het prikkelt de klant des te meer. Tijdens de feestdagen is een levensgrote kerstboom van karton bijvoorbeeld een optie. Zulk materiaal gebruik je volgend jaar gewoon opnieuw. Honingraatkarton is zo sterk dat je er verder zelfs meubelen - zoals bakken, schappen of bogen - van kunt maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar kun je POS-materiaal laten maken?

Laat je honingraatkarton bedrukken? Bij Aelen en van Leeuwen kun je terecht voor verschillende druktechnieken, waaronder digitale druk en zeefdruk. Aelen en van Leeuwen heeft jarenlang ervaring met het bedrukken van POS-materiaal en produceert dan ook hoogwaardige producten. Dit gebeurt op een verantwoorde manier: honingraatkarton van Aelen en van Leeuwen wordt gemaakt van milieuvriendelijk FSC-karton. Omdat het karton niet zwaar is, kun je het POS-materiaal makkelijk optillen en verplaatsen. Zet het in een magazijn of andere opbergruimte, en haal het tevoorschijn als de opdruk weer relevant is. Wil je het promotiemateriaal van karton toch weggooien, dan kun je het bij het oud papier zetten om het te laten recyclen. Op die manier draag je met jouw POS-materiaal ook een steentje bij aan een beter milieu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie