Afbeelding
Foto door form PxHere

Wat je tegenkomt in de winkels in Nijkerk

16 augustus 2021 om 13:33 Partnercontent

In de winkels in Nijkerk kun je prettig winkelen, sommige winkels blijven zelfs tot 21.00 uur open. Daarnaast is er ook nog eens elke vrijdagavond koopavond van 19.00 tot 21.00 uur! Als je hier gaat shoppen zal je niet direct opvallen wat voor reclame-uitingen hier allemaal hangen en staan, maar als je hier vanuit een marketingoogpunt naar kijkt, is dit een wereld van verschil. Sommige uitingen zullen je nooit eerder bewust zijn opgevallen. De beïnvloeding van reclame-uitingen is groot en daarom is het goed je hiervan bewust te zijn.

Kijk naar boven

Winkels doen er alles aan om je aandacht te trekken. Tot je verbazing zal er meer aan het plafond hangen dan je denkt. In eerste instantie lijkt het plafond een onopvallende plek om advertenties op te hangen, maar er is een reden dat advertentie aan het plafond worden gehangen. Die reden is dat je vanuit de verte heel duidelijk deze advertenties ziet hangen. Klanten zullen niet vaak recht omhoog kijken, maar als je aan het lopen bent, kijk je wel voor je. Dan zullen reclame-uitingen aan het plafond precies in je zichtveld vallen. Winkels hangen van alles aan het plafond, zolang het maar sterk genoeg is natuurlijk. Het meest voorkomende product zijn toch de plafondhangers. Dit zijn producten die speciaal hiervoor gemaakt zijn, je kunt namelijk een plafondhanger in je eigen formaat en vorm laten maken.

Luxe muren en balies

Andere plekken die winkels maar al te graag gebruiken om te adverteren zijn muren en balies. De muren zijn natuurlijk vanzelfsprekend, maar wat winkels vaak doen is duurder materiaal gebruiken om bijvoorbeeld een ander effect te creëren dan normaal. Een voorbeeld hiervan is dibond, dit is een materiaalsoort dat gemaakt is van aluminium en kunststof. Dit materiaal zorgt voor een natuurlijk en helder effect, daarnaast zijn de platen ook nog eens erg licht. Dibond bedrukken wordt vaak gedaan om te gebruiken voor reclameborden. Een andere mooie manier om op te vallen die nog niet zo vaak wordt gebruikt, is het gebruiken van een aparte balie. Zo hebben sommige winkels een oplichtende balie, dit valt erg op en wordt nog niet door elke winkel gebruikt. Een andere manier om je te onderscheiden is het gebruik van baliedisplays, dit zijn bordjes met tekst of afbeeldingen erop die je op de balie neer kunt zetten.

De volgende keer dat je nu in Nijkerk gaat winkelen zul je anders naar de winkels kijken. Wat valt je nu op? Er zijn nog veel meer aparte manieren waarop winkels met haar klanten proberen te communiceren, kijk of je kunt zien welke dat zijn!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie