Afbeelding
Photo by cottonbro from Pexels

Nieuwe tv kopen? Hier kun je als Nijkerker terecht

16 juli 2021 om 08:53 Partnercontent

Hoeveel series heb jij het afgelopen jaar verslonden op je tv? Is ‘ie al versleten, of zie je je favoriete acteurs nét niet goed genoeg? Er worden steeds betere tv-modellen op de markt gebracht, en een maatje groter zou niet verkeerd zijn, toch?

Het kan ontzettend verleidelijk zijn om zomaar een nieuwe tv aan te schaffen, zeker als er weer een nieuw seizoen van je favoriete serie op Netflix staat. Dat zie je natuurlijk het liefst hartstikke haarscherp. Waar koop je het beste een tv, en waar moet je op letten? We geven je wat tips!

Waar koop je een nieuwe tv in en om Nijkerk?

Je kunt natuurlijk altijd terecht bij de Expert in Nijkerk voor die nieuwe aanwinst. Ook bij Bokkers en Renes zit je geheid goed voor een nieuwe tv. Heb je een kleine auto of ben je een fan van online shoppen? Check dan Actuele Aanbiedingen om een nieuwe tv voor een fijn prijsje te vinden.

Maar voordat je vol enthousiasme een nieuwe flatscreen aan de muur schroeft en hij het toch niet helemaal blijkt te zijn, hebben we wat tips voor je. Houd met onderstaande punten rekening bij het kopen van een nieuwe tv, zodat je zeker weet dat je er zo lang mogelijk echt van kunt genieten. 

Size does matter!

Zeker bij het kopen van een televisie. Groter is niet altijd beter – het moet ook in de ruimte passen. Zelfs als je een grote kale muur hebt, betekent dat niet dat je daar een megagroot scherm op moet hangen. Kijk ook naar hoe ver je van de televisie af gaat zitten, en baseer het formaat daarop. Het gaat om kijkgemak. Een te grote televisie waar niemand met plezier naar kijkt, is allesbehalve indrukwekkend.

Waar ga je de tv voor gebruiken?

Dat lijkt een vreemde vraag: tv kijken, toch? Tegenwoordig gebruiken we onze televisie echter ook, of zelfs vooral, voor andere zaken. Films streamen bijvoorbeeld, games, of concerten bekijken. Dat bepaalt of je bijvoorbeeld een snelle smart tv nodig hebt, een hoge schermresolutie of ingebouwde boxen die je de echte concertervaring geven. Ook bepaalt dit welke aansluitingen je nodig hebt. 

Overigens kun je ook een smart tv kopen als je nooit Netflix gebruikt. Ze werken namelijk hetzelfde als normale televisies. Mocht je in de toekomst toch willen Netflixen, dan hoef je niet over te stappen op een nieuwe tv of met kabels te knoeien: het zit er al ingebouwd! 

Hoe scherp is het beeld?

Wanneer je online zoekt naar tv aanbiedingen, is het lastig inschatten hoe de beeldkwaliteit van een tv is. Ga daarom zeker ook op zoek naar recensies online, of kijk op YouTube naar reviews. Hierbij een aantal termen waar je op moet letten, en wat ze betekenen:

  • 4K-resolutie: dit betekent dat een tv een resolutie heeft die vier keer scherper is dan Full HD.
  • De nieuwste 8K-resolutie is op zijn beurt dan weer viermaal scherper dan Ultra-HD.
  • HDR: dit geeft meer dan een miljard kleuren weer, maar alleen als een video ook in HDR geschoten is.
  • LED-tv is in feite een LCD-tv, maar gebruikt voor de achtergrondverlichting van het scherm LED-lampjes.
  • OLED: de pixels verlichten volledig zichzelf. OLED is over het algemeen beter qua beeldkwaliteit dan LED.
  • Hertz (Hz): Dit geeft aan hoe vaak het beeldscherm ‘ververst’ wordt op het scherm. Hoe hoger, hoe beter: dan wordt beeld veel vloeiender afgespeeld.

Welke tv heb jij op het oog?

Als laatste tip: ga als het mogelijk is een tv eens in het echt bekijken in een winkel. Je kunt hem daarna altijd nog goedkoper op internet kopen, maar weet tenminste wel wat je in huis haalt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie