Afbeelding
Macbook

Hier moet je opletten bij de aanschaf van een Macbook!

15 juli 2021 om 15:45 Partnercontent

Door het thuiswerken zijn er veel nieuwe laptops en tablets in huis gehaald. Of misschien heb je het wel gedaan met een oude MacBook en is deze binnenkort toch echt aan vervanging toe, zeker nu thuiswerken steeds vaker een optie is. Maar waar let je nou op bij het kopen van een MacBook. Er bestaan ontzettend veel modellen en variaties die allemaal verschillen in prijs, welke processor ze hebben, grote van het scherm en nog veel meer. In dit artikel hopen wij je wat wijzer te maken over de belangrijkste punten waar je op moet letten als je opzoek gaat naar een nieuwe MacBook.

De prijs

Het shoppen voor een nieuwe MacBook is een duur geintje en het duurt nog wel even tot de leuke deals die we krijgen rond de feestdagen. Dus ben jij bereid om bijna € 3.000 uit te geven aan die mooie 16 inch MacBook Pro? Of geef je veel liever € 1929 uit voor een model uit 2019. Het grote prijsverschil zit hem in één woord, refurbished. Wanneer je zoekt naar een MacBook Pro kun je eenvoudig honderden euro’s besparen op de aanschafprijs. Door deze bewuste keuze kun je tot wel 60% besparen op een MacBook die als nieuw functioneert.

Voldoende werkgeheugen

Afhankelijk van het werk dat je doet, is het belangrijk om een MacBook aan te schaffen over voldoende opslag en werkgeheugen beschikt. Heb je veel grote bestanden en moet je heel creatief bezig zijn? Dan is het belangrijk om te kijken naar een MacBook met 512 GB aan opslagruimte en 16 GB aan werkgeheugen. Heb je het enkel nodig om documenten op te stellen en voor andere administratieve taken? Dan heb je niet zoveel rekenkracht nodig en kun je kijken naar een MacBook met 256 GB aan opslagruimte en 8 GB aan werkgeheugen. Let wel op,  de prijs van je MacBook staat vaak gelijk aan hoeveel opslagruimte en werkgeheugen deze tot zijn beschikking heeft.

Het scherm en de resoluties

Iedere MacBook beschikt over een zeer kwalitatief Retina-display. Maar bij een MacBook zit het verschil in de grote van het scherm en de resolutie die dat met zich mee brengt. Zo heb je 13, 15 en 16-inch beeldschermen. Bij een 13-inch MacBook Pro geniet van een resolutie van 2560 x 1600 pixels en kun je volop genieten van films en andere dagelijkse werkzaamheden prima uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld een creatief beroep hebt dan kun je beter kiezen voor een MacBook Pro van 16-inch met een resolutie van 3072 x 1900. Zo weet je zeker dat jouw resolutie perfect past bij jouw wensen.

Garantietermijn 

Wanneer je een laptop zoals een MacBook koopt is het belangrijk om rekening te houden met de garantie. Een MacBook gaat vaak enkele jaren mee en het is altijd fijn als je een garantietermijn hebt die lang mee gaat. Bij Apple zijn ze nog niet zo ver en krijg je maar een garantie van 1 jaar. De refurbished markt probeert hier wel in mee te gaan door maar liefst 2 jaar garantie te geven. Wil je helemaal zeker zijn van een lange garantietermijn, dan kun je terecht bij refurbished.nl. Zij geven standaard 3 jaar garantie op niet alleen de MacBooks maar op het gehele assortiment. Refurbished.nl gelooft in de kracht en kwaliteit van hun refurbished producten en dat is duidelijk te zien met dit garantietermijn.

advertentie
advertentie