Afbeelding
Foto door form PxHere

Wat heb je nodig bij paardrijden?

16 augustus 2021 om 08:11 Partnercontent

Paardrijden: dit heb je allemaal nodig
Ga je paardrijden? Dan heb je verschillende spullen nodig. Natuurlijk heb je verschillende hoofdstellen voor een paard nodig, maar er zijn nog een aantal andere spullen die zeker niet mogen ontbreken tijdens en na het rijden. Wij hebben de belangrijkste benodigdheden voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie en schaf meteen de benodigdheden voor jouw paard aan.

Paarden deken
Een paarden deken is erg belangrijk voor na het rijden. Deze deken neemt het vocht van het paard op, waardoor hij sneller op zal drogen. Als je gaat paardrijden, zal je paard gaan zweten. Door een deken op de paardenhuid te leggen, zal het vocht er dus uittrekken.

Halster met touw
Een halster met touw heb je tevens nodig. Je kunt hiermee jouw paard na het paardrijden naar de wei brengen of weer op stal zetten. Met het halstertouw zet je je paard vervolgens vast als je hem de paardendeken om wilt doen of wilt verzorgen.

Zadeldek
Een zadeldek is zacht materiaal want onder het zadel ligt tijdens het paardrijden. Als je een zadeldek gaat kopen, moet je goed letten op de juiste maat. Deze moet namelijk goed onder het zadel liggen. Ook heb je voor wedstrijden andere zadeldekjes nodig, wat tevens per tak van paardensport kan verschillen. Voor dressuur heb je bijvoorbeeld een ander zadeldek nodig dan voor springen. Informeer gerust eens bij een specialist naar het geschikte zadeldek voor jouw situatie.

Zadel met singel
Een zadel plaats je bovenop het zadeldekje als je gaat paardrijden. Je kunt zadels in verschillende soorten en maten kopen. Zo heb je speciale springzadels, dressuurzadels en veiligheidszadels. Welk zadel geschikt is voor jouw paard, hangt dus af van de discipline waar je mee bezig bent. Laat een specialist altijd kijken of het zadel goed op de rug van het paard past. Zo voorkom je blessures en drukplekken op de rug van je paard.

Peesbeschermers
Peesbescherming beschermt de pezen en benen van je paard. Je kunt deze vorm van bescherming in diverse vormen en maten kopen. Zo heb je reflecterende peesbeschermers, maar ook vliegwerende. Welke geschikt zijn voor jouw paard, is afhankelijk van het doel waarvoor je ze koopt. Mocht je ‘s avonds buiten willen rijden, dan zijn reflecterende peesbeschermers zeker aan te raden.

Ga goed voorbereid paardrijden en zorg ervoor dat je in elk geval over deze spullen beschikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie