Afbeelding
Klussen

Effectief klussen in je vrije tijd

27 mei 2020 om 15:29 Klussen & Vrije tijd

NIJKERK In de huidige omstandigheden brengen veel mensen meer tijd thuis door dan gebruikelijk. Dit heeft een enorme klusgolf teweeggebracht. De online winkels en ook fysieke winkels van bouwmarkten en tuincentra zijn drukbezocht en huis en tuin worden volop onderhanden genomen. 

De beperkte mogelijkheden buitenshuis zijn voor veel mensen reden om achterstallige zaken in huis op te pakken. Een lekkende leiding, afgebladderde kozijnen, piepende deuren of zelfs grote klussen. Mensen beseffen weer volop dat de woning een belangrijke basis is en dat men hier de komende periode veel tijd door zal brengen.

Voorbereiding

Ga je zelf aan de slag, zorg dan voor een goede voorbereiding. Op internet zijn vele video´s te vinden voor alle mogelijke klussen. Dit geeft een goed beeld van de werkzaamheden maar ook van de materialen die nodig zijn. Zorg ook dat je de benodigde gereedschappen in huis hebt. Er is niets zo vervelend als halverwege een klus vastlopen door gebrek aan het juiste materiaal. Ongetwijfeld ben je niet de enige die een Doe het zelf winkel bezoekt. De omzet van bouwmarken en kluswinkels heeft de afgelopen weken een flinke stijging doorgemaakt. 

Vakmannen

Soms zijn klussen wat ingewikkelder dan verwacht of is specialistische kennis nodig. Zo zijn er klussen waar je beter een loodgieter voor in kan zetten. Een verkeerd aangesloten leiding of een lekkage wil je te allen tijde voorkomen! Ook een elektricien is een vakman die soms goed van pas komt en waar zelf spelen de nodige risico´s oplevert. Gelukkig is het tegenwoordig makkelijk om online goede specialisten te vinden inclusief beoordelingen. 

Werkkamer

Niet alle klussen zijn vrijblijvend, soms moet er noodgedwongen geklust worden. Opeens moet er thuis gewerkt worden en niet elk huis is daarop ingericht. Ook kinderen hebben opeens een computer en internetverbinding nodig met een afgescheiden ruimte voor video-onderwijs. Zo worden veel logeerkamers en zolders versneld omgebouwd naar werkkamers.

Verkoeling

Met een warme lente en de zomer in aantocht, beseffen veel mensen dat thuis werken in de hitte wat minder aangenaam is dan op kantoor in de airconditioning. Bedenk op tijd in hoeverre je huis klaar is voor de zomer. Zo zijn mobiele airco apparaten handig voor gebruik in diverse vertrekken, maar ook een ventilator helpt vaak al aardig om het huis te koelen. Een volledige airconditioning installeren is al snel werk voor een vakman, maar veelal is dit niet nodig in Nederland. 

Online

Juist in deze periode is het prettig om je online te oriënteren op bouwmateriaal en vakmannen. In plaats van de drukte in fysieke winkels is er online een enorm aanbod aan klusmateriaal en gereedschap en wordt alles thuisbezorgd. Ook vakmannen vind je eenvoudig online. Dit kan via advertenties op Marktplaats in de regio Ede, maar er zijn ook diverse landelijke platforms waar je eenvoudig professionele hulp kan vinden bij jou in de buurt. Dankzij de gebruikelijke online beoordelingen op deze portals heb je de zekerheid dat je met een expert te maken hebt.

Succes met je volgende klus!  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie