Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een aanhanger kopen is in verschillende situaties interessant

Partnercontent

Steeds meer Nederlanders overwegen een aanhanger kopen. Niet voor niets, daar het bezitten van een aanhanger in verschillende situaties voordelen biedt. Zo klussen Nederlanders vaker in huis dan in de periode voor de pandemie. Het hangt samen met het nieuwe, hybride werken wat veel werkgevers faciliteren. Door een deel van de week vanuit huis te werken, besparen medewerkers veel reistijd. Niet alleen door het reizen zelf, maar ook door het fileleed wat hen hierbij bespaard blijft. Het geldt in het bijzonder voor de gebieden rond de grote steden. Deze tijd gebruikt men om aan de slag te gaan met achterstallig onderhoud aan de woning. Iets waar voorheen een bedrijf voor in werd geschakeld. 

Aanhanger kopen voor renovatie van een woning

Bij een renovatie van de woning moet het bouwafval snel kunnen worden afgevoerd. Het voorkomt dat het afval tijdens de overige werkzaamheden in de weg ligt. Een aanhanger kopen maakt het mogelijk om aan het eind van de week met het bouwafval naar de vuilstort te rijden. Het is een goed alternatief voor het huren van een grote afvalcontainer voor bouwafval. Nadeel daarvan is dat het men afhankelijk maakt van een externe partij, die zorg moet dragen voor het plaatsen van de container en het afvoeren hiervan als deze vol zit. Soms ligt het werk enige tijd stil, wanneer dit niet tijdig gebeurt. Net als in andere branches, hebben ook aanbieders van deze containers het momenteel erg druk. Vertraging ligt hierdoor al snel op de loer. 

Kopen of huren van een nieuwe aanhanger

Een alternatief voor het kopen van een nieuwe aanhanger, is het huren hiervan. Er zijn verschillende partijen die aanhangers te huur aanbieden. Denk aan bouwmarkten waar je de aanhanger vaak een aantal uur mag lenen, bij de aankoop van grote materialen. Daarnaast kent Nederland een groot aantal verhuurders van aanhangers. De kosten van het huren van een aanhanger wegen vaak niet op tegen de kosten van de aankoop hiervan, als je de aanhanger een langere tijd nodig verwacht te hebben. Je kunt de gekochte aanhanger vervolgens verkopen, om een deel van de investering terug te krijgen. Het kan echter geen kwaad de aanhanger in je bezit te houden; mogelijk kan iemand in je netwerk de aanhanger straks goed gebruiken bij het uitvoeren van klussen. 

Vergelijk de verschillende soorten aanhangers

Aanhangers zijn er in tal van verschillende soorten, wat het niet altijd even gemakkelijk maakt om tot een keuze te komen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een relatief kleine en lichte aanhanger, welke gebruikt mag worden wanneer je in het bezit bent van rijbewijs B en een zwaarder model aanhanger. Die laatste aanhangers mogen vaak alleen gebruikt worden, wanneer je het aanvullende BE-rijbewijs gehaald hebt. 

advertentie
advertentie