Afbeelding
Foto: Shutterstock

Investeren in duurzaam gereedschap steeds populairder

Partnercontent

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema binnen veel huishoudens. Woningen worden verduurzaamd, men investeert in mogelijkheden om zelf groene stroom op te wekken en consumenten houden vaker rekening met het energieverbruik van bijvoorbeeld gereedschap wat zij aanschaffen. Onder meer de lasapparaten van Migatronic staan bekend als duurzaam. Niet alleen verbruiken de apparaten van deze producent relatief weinig energie. Ook worden de machines gemaakt van materialen, welke voor 96% recyclebaar zijn. Op deze manier wordt een onnodig zware belasting van het milieu voorkomen. Ook diverse andere fabrikanten van gereedschap hebben zich de afgelopen jaren gericht op het produceren van duurzame apparatuur, passend bij de wens van de consument.

Gereedschap kopen of huren via een verhuurder 

Bij het gebruik van gereedschap zit duurzaamheid niet alleen in het energieverbruik hiervan. Er zijn verschillende andere factoren die meespelen. Wanneer je een apparaat weinig gebruikt, kan het huren hiervan een duurzaam alternatief zijn voor de aankoop hiervan. Onder meer verschillende Nederlandse bouwmarkten bieden de mogelijkheid om zwaarder gereedschap te huren. Denk bijvoorbeeld aan een slijptol, wanneer je voornemens bent om het terras in de tuin aan te pakken. Daar waar het kopen van een kwalitatief goede machine juist interessant is, wanneer deze meermaals per maand gebruikt wordt. Zo ben je ervan verzekerd dat het apparaat goed wordt onderhouden en werkt op de momenten dat je dit hiervan verwacht.

Gebruik gereedschap neemt toe doordat men vaker zelf klust 

De vraag naar gereedschap, zoals een lasapparaat, is de afgelopen periode flink toegenomen. Dit hangt samen met het feit, dat mensen klussen in en rondom hun woning steeds vaker zelf uitvoeren. Je hoeft geen professional te zijn, om met een lasapparaat aan de slag te kunnen gaan. Op internet vind je handige video’s, waarin wordt uitgelegd hoe de verschillende klussen kunnen worden uitgevoerd met dit apparaat.

Focus op gebruiksgemak van gereedschap

Om het zelf uitvoeren van klussen makkelijker te maken en daarmee indirect te stimuleren, zijn steeds meer leveranciers van gereedschap zich gaan focussen op het gebruiksgemak van de aangeboden apparatuur. Apparaten worden met zo min mogelijk knoppen ontworpen, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit hiervan. Specifiek voor lasapparaten geldt bijvoorbeeld dat er verschillende intelligente technologieën worden gebruikt om geautomatiseerd lassen te ondersteunen. Zowel prettig voor de particuliere hobbyklusser, als voor de professional op de werkplaats.

Geautomatiseerd klussen helpt restafval tegen te gaan

Geautomatiseerd gebruik van gereedschap helpt restafval bij het uitvoeren van klussen te verminderen, waarmee dit een duurzame keuze is. Niet alleen geautomatiseerd lassen is een optie. Denk bijvoorbeeld ook aan de toepassing van CNC freesmachines op werkplaatsen. Door een apparaat op basis van de invoer op een computer te laten functioneren is de kans op fouten veel kleiner.

advertentie