Afbeelding
Foto: Shutterstock

Geniet komende zomer van een Nederlandse camping met zwembad

29 maart 2022 om 14:21 Partnercontent

Steeds meer Nederlanders kiezen deze zomer voor een vakantie in eigen land. Verblijf op een comfortabele, gezellige camping met zwembad in de provincie Limburg, of ga voor een vakantie op een van de Nederlandse Waddeneilanden. Het is er fijn vertoeven, dichtbij huis! Het voordeel hiervan is dat je niet uren in de auto hoeft te zitten, voordat je aankomt op je vakantiebestemming. De afgelopen jaren hebben veel Nederlandse gezinnen ingezien, dat ook Nederland zelf tal van fraaie plekken te bieden heeft. Combineer een wandeling of fietstocht in de natuur met een bezoek aan een van de knusse Nederlandse steden. Onder meer Leiden, Delft, Maastricht, Groningen en Utrecht zijn in trek. 

Verblijf in een bungalow op een vakantiepark 

Naast de mogelijkheid om te kamperen op een Nederlandse camping, kun je ook kiezen voor een verblijf op een van de vakantieparken in Limburg of andere Nederlandse provincies. Wacht niet te lang met het boeken van je bungalow, stacaravan of compleet vakantiehuis. Verschillende vakantieparken hebben momenteel een hogere bezetting dan zij in de periode voor de uitbraak van de pandemie hadden. Het past bij de trend dat Nederlanders steeds vaker voor een vakantie in eigen land kiezen. De één geniet van het vrije leven op de camping, terwijl de ander gesteld is op enig comfort. 

Glamping als nieuwe trend op Nederlandse campings 

In plaats van een bungalow te huren, kan ook glamping een optie zijn wanneer je kiest voor enig comfort en luxe. Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping. Nieuw is dit allerminst! Op verschillende Zuid-Europese campings wordt deze manier van kamperen al meerdere jaren aangeboden. Het idee hierachter is dat er al een tent voor je is opgezet op de camping. De tent is gevuld met een kleine keuken, keukengerei, bedden en vaak een zitje. In sommige gevallen is er zelfs een toilet in de opgezette tent aanwezig. Groot voordeel van glamping is het feit, dat je de vrijheid van het kamperen ervaart. Op verschillende Nederlandse campings kun je inmiddels een vooropgezette tent reserveren. 

Plannen maken voor de komende zomervakantie

Voor welke optie kies jij? Begin alvast met het maken van plannen voor de komende zomervakantie. Plan een fiets- of wandelroute door de heuvels van Zuid-Limburg, breng een bezoek aan steden als Valkenburg en Maastricht en kies voor een autorit naar het Drielandenpunt bij Vaals. Het is een fraai punt, die je absoluut eens bekeken zou moeten hebben. Overigens hoef je niet te wachten tot de zomermaanden, je kunt de vakantie in eigen land ook plannen tijdens bijvoorbeeld de meivakantie. Zo heb je in de zomer de mogelijkheid om buiten Nederland op vakantie te gaan. Twee weken is voldoende om de provincie Limburg of een andere Nederlandse provincie te verkennen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie