Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ontspannen nachtje weg aan zee de komende weken

27 mei 2022 om 06:59 Partnercontent

De combinatie van een groot aantal vacatures en een beperkt aantal werkzoekenden maakt dat de druk op het personeel bij bedrijven groeit. Onvoldoende ontspanning vergroot het risico op een burn-out of zelfs depressie. Reden genoeg om af en toe een ontspannen nachtje weg in te plannen. Wat is jouw favoriete bestemming? Kies bijvoorbeeld voor een nachtje weg aan zee. Nederland biedt je er alle gelegenheid toe! Ga voor het strand in Noord-Holland, bij Zandvoort of Castricum, of kies voor een verblijf in de provincie Zeeland. Onder meer Domburg biedt je er een prachtig strand. In plaats van een korte vakantie in eigen land, kun je ook naar een bestemming buiten Nederland en binnen Europa kiezen. Denk aan Spanje, Portugal of Griekenland. Het is hier ook in het najaar nog warm genoeg voor een vakantie aan zee.

Inspiratie voor je eerstvolgende vakantie 

Voor zij die het lastig vinden om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor hun eerstvolgende vakantieperiode, biedt het internet uitkomst. Onder meer Woty reisinformatie en tips is geliefd bij vakantiegangers. Het platform biedt je inspiratie en handige artikelen over de populairste vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Wat ook helpt, is het bekijken van de sociale kanalen van mensen in je omgeving. Waar zijn zij eerder geweest? Welke vakantiefoto’s zien er het beste uit? Wat lijkt jou nog een leuke bestemming voor de komende maanden? Maak er een lijstje van!

Voorbeelden van populaire vakantiebestemmingen 

Naast de reeds genoemde plekken in Nederland die je zou kunnen overwegen voor een nachtje weg in eigen land, zijn ook het Grevelingenmeer, Lauwersoog, Cadzand en Bergen aan Zee in trek. Rond deze plekken en natuurgebieden vind je talloze accommodaties voor een ontspannend nachtje weg. Op welke van deze plekken ben jij in het verleden al eens geweest? Vergeet je badkleding niet mee te nemen! Ook een fiets en je wandelschoenen zullen van pas komen.

Ook deze zomer blijven veel Nederlanders in eigen land

In lijn met de trend uit de afgelopen twee jaar, zullen ook deze zomer veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land kiezen. Uit recent onderzoek blijkt dat circa 29 procent voor een Nederlandse vakantiebestemming kiest deze zomer. Opvallend is ook het hoge percentage Nederlanders wat reeds een vakantiebestemming gekozen heeft. Dit percentage lag dit voorjaar al op 80 procent. Daar waar dit een jaar eerder zo’n tien procent lager lag. Deze stijging doet vermoeden dat Nederlanders dit jaar echt toe zijn aan een vakantie. Overigens moet hierbij worden opgemerkt, dat het aantal gezinnen wat haar vakantie ook daadwerkelijk geboekt heeft nog relatief laag is. Verschillende vakantieparken raden aan hier niet te lang mee te wachten, daar het aantal beschikbare kampeerplekken en accommodaties snel afneemt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie